Rijksdienst Cultureel Erfgoed


Brim aanvragen in 2012

23 dec 2011 - 10:09

Praktische informatie voor aanvragers instandhoudingssubsidie

De eerste gelegenheid om uw aanvragen voor instandhoudingssubsidie (Brim) in 2012 in te dienen is op maandag 16 januari 2012. Vanaf 9.00 tot 17.00 uur heten wij u welkom in het gebouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan het Smallepad in Amersfoort. Deze dag zijn de bibliotheek en het archief van de rijksdienst niet toegankelijk voor publiek.

Tijdstip van indienen

Net als in 2011 geldt: `wie het eerst komt, die het eerst maalt' - ook voor voorrangsgroepen. Daarbij is niet het tijdstip van indienen, maar de dag waarop u indient van belang: aanvragen ingediend op dag 1 gaan vóór ingediende aanvragen op dag 2, enz. Het maakt dus niet uit op welk tijdstip op dag 1 u de aanvraag indient, als u maar tussen 9.00 en 17.00 uur aanwezig bent. Aanvragen die per fax of digitaal (zoals e-mail) worden ingediend worden niet geaccepteerd.

Aanvraagformulier en begrotingsmodel

Informatie over de wijze van aanvragen vindt u terug in eerdere berichtgeving op deze website en op www.monumenten.nl. Bij beoordeling van de aanvraag zal worden gecontroleerd of een vastgesteld begrotingsmodel is gebruikt. Blijkt dat niet het geval dan zal een begroting in het vastgestelde model worden opgevraagd waardoor de wachtrijdatum opschuift. Hierover is onlangs een brief gestuurd aan adviesbureaus die het afgelopen jaar meerdere plannen hebben opgesteld. In verband met de afhandeling van uw aanvraag wordt u verzocht om ook een digitale versie van uw begroting bij te voegen (op cd of USB-stick).

Bewijs van afgifte nú al invullen

U kunt het bewijs van afgifte vooraf invullen en meenemen op de dag dat u de aanvraag komt indienen. Komt u met een groot aantal aanvragen? Dan kunt u de gegevens vooraf ook invullen in een door u zelf aangemaakte Excel-tabel. Breng het geprinte overzicht op 16 januari mee, wij kunnen deze dan voor u afvinken.