Commissariaat voor de Media

23 december 2011

Consultatie regeling productplaatsing en beleidsregels sponsoring en reclame voor commerciële media-instellingen

Het Commissariaat nodigt betrokkenen en geïnteresseerden uit om te reageren op de voorgenomen invulling van de beleidsregels sponsoring commerciële media-instellingen 2011, beleidsregels reclame commerciële media-instellingen 2011 en de regeling productplaatsing commerciële media-instellingen 2011.

Het Commissariaat staat open voor suggesties
Iedereen kan kennis nemen van deze regeling en beleidsregels en hierop schriftelijk reageren. De vorm van de reactie is vrij. Wel is het verstandig om aan te geven in welke hoedanigheid de reactie wordt gegeven en welke belangen hierbij spelen. Er kan in de reactie bijvoorbeeld worden ingegaan op wat deze beleidsregels voor de organisatie betekenen, of op de praktische toepassing van de geformuleerde criteria. Het Commissariaat zal de reacties bundelen en gebruiken om tot een weloverwogen en zo breed mogelijk gedragen invulling van de beleidsregels te komen. Uiteraard moet deze invulling wel passen binnen de kaders van de Mediawet.

Reacties worden bij voorkeur per e-mail ontvangen op het adres consultatie@cvdm.nl Het Commissariaat zal de ontvangst van een reactie bevestigen. Het is mogelijk te reageren tot en met uiterlijk 1 februari 2012.

Voor wie van belang?
In de voorgenomen beleidsregels en de regeling waarop nu gereageerd kan worden, is uitgewerkt welke regels er gelden voor sponsoring, reclame en productplaatsing. De consultatie is dan ook primair van belang voor commerciële media-instellingen.