Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 23 december

Noord-Holland Noord, 23-12-2011 o 14.00 uur

Man met stroomstootwapen aangehouden

Alkmaar, donderdag 22 december 2011.

Rond 22.45 is op het Deurlooplein een 61-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij was gezien met een zogenaamd stroomstootwapen. Agenten zagen hem lopen en hielden de man aan. Hij deed afstand van het wapen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden

Hoorn, vrijdag 23 december 2011.

Om 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een man een bus zou hebben vernield. Agenten konden kort daarop de verdachte, een 43-jarige man uit Hoorn aanhouden. Hij probeerde te ontkomen, maar een alerte buurtbewoner volgde hem en kon via zijn telefoon aan de meldkamer van de politie doorgeven waar de verdachte man zich bevond. Van de bus waren de achterruiten en achterlichten vernield. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Op de vlucht met gestolen motor

Hoorn, vrijdag 23 december 2011.

Op de Liornestraat is rond middernacht een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van het helen van een motor. Motoragenten zagen kort daarvoor op het Keern de motorscooter rijden met daarop drie personen zonder valhelm. Ze wilden de motorscooter staande houden. De motorrijder negeerde echter het stopteken en vluchtte richting de Provinciale weg. Op de Liornestraat konden agenten de bestuurder tot stilstand dwingen. Zijn twee passageirs waren inmiddels afgestapt en weggevlucht. Ook de bestuurder probeerde er te voet vandoor te gaan, maar de agenten waren hem te snel af. Later werd in de bossages een op een vuurwapen lijkend voorwerp gevonden, vermoedelijk afkomstig van de motorrijder. Dit is in beslag genomen. De motor stond als gestolen gesignaleerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling raam en auto

Hoorn, vrijdag 23 december 2011.

Op de Roode steen hebben agenten rond 1.50 uur een 29-jarige man uit Zwaagdijk aangehouden.Hij wordt verdacht van het vernielen van een auto die geparkeerd stond aan de Nieuwstraat. Ook een raam van een woning in de straat werd vernield. De man was eerder in een café vervelend geweest en gooide met spullen, onder andere met fietsen. Ook vertelden getuigen dat hij iemand in een booster zou hebben geslagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Koperdieven

Alkmaar, vrijdag 23 december 2011.

Rond 1.45 uur zijn op de Kruseman van Eltenweg twee Alkmaarders van 21 en 23 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van koper vanaf een bouwterrein. Agenten zagen na een melding verdachte personen op het terrein en hielden hen aan. In de kofferbak van hun voertuig vonden zij een kniptang en ander gereedschap. Deze spullen zijn in beslag genomen. In totaal zijn tientallen meters aan kabels met daarin koper ontvreemd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heling fiets

Den Helder, vrijdag 23 december 2011.

Op de Spoorstraat is rond 6.00 uur een 39-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Toen agenten hem wilden aanhouden omdat hij geen verlichting voerde. De man schold hierop de agenten uit. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Hij reed op een mountainbike die hij voor dertig euro had gekocht. Ook had hij een mes bij zich. De fiets stond (nog) niet opgegeven als gestolen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Den Helder, vrijdag 23 december 2011.

Rond 5.00 uur is een 24-jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden in de woning van haar huisgenoot. Buren belden omdat ze geschreeuw hoorden. De vrouw had haar huisgenoot geslagen, gekrabt en gebeten. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Overtreden huisverbod

Alkmaar, donderdag 22 december 2011.

Rond 18.00 uur is in haar voormalige woning een 58-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. Zij hield zich niet aan het haar opgelegde huisverbod dat ze afgelopen zondag kreeg. De vrouw is in verzekering gesteld.

Verdachte verkoop illegaal vuurwerk aangehouden

Hippolytushoef, donderdag 22 december 2011.

De politie heeft na onderzoek naar de verkoop van illegaal vuurwerk via internet een 25-jarige man uit Hippolytushoef aangehouden op de Klufterkrogt. De man vervoerde in zijn auto 43 lawinepijlen, 60 cobras en 100 vlinderbommen, ook in zijn woning werd vuurwerk aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld.

Inbraak woningen

Hoorn, vrijdag 23 december 2011.

Bij een woning aan de Galjoen is rond 5.30 uur ingebroken. Een man hoorde de stem van een onbekend persoon in de tuin van zijn buren en waarschuwde de politie. Later bleek dat de verdachte er met een laptop vandoor is gegaan. Vermoedelijk kwam hij binnen via een deur.

Den Helder, donderdag 22 december 2011.

Bij een woning aan de Duinroosstraat is tussen 19.00 en 21.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen via een bovenraam aan de achterzijde van het huis. De daders gingen er vandoor met onder andere een televisie.

Gewond bij aanrijding

Alkmaar, vrijdag 23 december 2011.

Op de Helderseweg is rond 7.00 uur een 30-jarige man uit Alkmaar gewond geraakt bij een aanrijding. Een 53-jarige automobilist reed over de Helderseweg vanuit de rechtbank. De fietser, een 30-jarige man uit Alkmaar, kwam uit de richting van het station. Volgens getuigen reed de fietser door rood licht. De auto zag de fietser niet waarna zij met elkaar in botsing raakten. De fietser is met verwondingen aan zijn hoofd en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.

Fietsverlichtingscontrole

De politie controleert, met name in de donkere wintermaanden, regelmatig op het juiste gebruik van (fiets)verlichting. Door gebruik te maken van goede fietsverlichting zien fietsers meer en zien anderen de fietsers beter. Zo komen fietsers veilig thuis. Dat loont, want een bekeuring kost veel meer dan een paar goede lampjes. Kijk voor meer informatie op www.ikvalop.nl.

De controles vandaag:

Blokker, vrijdag 23 december 2011.

Tussen 7.30 en 8.30 uur hielden agenten een controle op de Westerblokker. Acht personen kregen een bon omdat ze geen of niet goedwerkende fietsverlichting voerden. Zij kregen een bon. Bij de Vredehoftunnel is ook gecontroleerd, daar kregen twaalf fietsers een bekeuring.

Den Burg, vrijdag 23 december 2011.

Op de Emmalaan zijn tussen 8.00 en 8.30 fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste verlichting. Vijf personen hadden geen licht, zij kregen een bon.

Diefstal horloges, getuigen gezocht

Den Burg, donderdag 22 december 2011.

Tussen 17.30 en 18.10 uur zijn vanuit een vitrinekast bij een edelsmid op de Weverstraat dertig horloges gestolen. De kast is door de dieven verplaatst van de voorzijde, naar de achterzijde van de winkel en daar grotendeels leeggehaald. Eventuele getuigen die rond dit tijdstip verdachte personen bij de winkel hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie op Texel.

Valse aangifte

Grootebroek, 23 december 2011.

Een 14-jarige meisje uit Grootebroek heeft op 9 december valse aangifte gedaan van het doorrijden na een aanrijding. Zij verklaarde rond 19.10 uur te zijn gevallen op de rotonde op de Zesstedenweg. Het meisje verklaarde dat nadat zij viel, er een auto over haar fiets reed. Een aantal dagen na haar aangifte trok zij deze in. Het bleek dat zij zich op haar fiets liet voortrekken door een scooterrijdster. Ze liet los en viel. Een busje reed over haar fiets heen en de bestuurster stopte om te helpen. Het meisje wilde er geen politie bij hebben en weigerde het aanbod om haar en de fiets thuis te brengen. Ze verklaarde dat ze wist dat haar ouders boos zouden worden om de kapotte fiets en daarom dit verhaal had verzonnen.