Gemeente Almere

Hbo-studieboeken Windesheim Flevoland voor Almeerse bibliotheekleden

23-12-2011

De nieuwe bibliotheek gaat mediatheekdiensten voor studenten van Windesheim Flevoland verzorgen. De collectie is openbaar en dus kunnen ook reguliere bibliotheekleden gebruikmaken van de studieboeken van de hbo-instelling. De samenwerking werd woensdag 21 december ondertekend door bibliotheekdirecteur Chris Wiersma en Duco Adema, directeur van Windesheim Flevoland.

De samenwerking tussen de beide Almeerse instellingen is bijzonder, omdat hogescholen hun collecties meestal zelf beheren. Doordat de nieuwe bibliotheek en Windesheim Flevoland buren zijn, werd voor deze praktische oplossing gekozen, lichtte Duco Adema toe.

Handbibliotheek over uiteenlopende onderwerpen
Kern van de overeenkomst tussen de hogeschool en de nieuwe bibliotheek is dat studenten gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die de bibliotheek te bieden heeft, zoals werkplekken, internet, ondersteuning door inlichtingenmedewerkers, boeken, tijdschriften en digitale informatie. De studiecollectie van de opleidingen van Windesheim Flevoland is als handbibliotheek beschikbaar in het Stadstudiecentrum op de vierde verdieping. Boeken over techniek, economie, management, welzijn en zorg zijn nu voor een breed publiek beschikbaar.

Wetenschappelijke steunfunctie
Doordat de Almeerse bibliotheek ook als wetenschappelijke steunfunctie voor Flevoland fungeert, is er al een stevige basis aanwezig waardoor de specifieke dienstverlening aan de hogeschool een vliegende start kan maken. Met de wetenschappelijke steunfunctie hebben alle klanten van de bibliotheek, studenten en medewerkers toegang tot de collecties van de bibliotheken in heel Nederland. Daarnaast is er ook een uitgebreid aanbod van digitale informatie.