Rijksoverheid

Benoeming raadsheren in de Hoge Raad der Nederlanden

Persbericht | 23-12-2011

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie mee ingestemd om mevrouw mr. G. de Groot, de heer mr. Th. Groeneveld en de heer mr. J. Wortel voor te dragen voor benoeming tot raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. Conform de procedure zijn de kandidaten door de Tweede Kamer voor benoeming aanbevolen. De benoemingen gaan in per 1 februari 2012.

Mevrouw De Groot werd na haar studies Nederlands recht en letteren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam rechterlijk ambtenaar in opleiding. Daarna vervulde zij diverse functies bij de rechtbank Amsterdam. Sinds 2007 is zij seniorrechter in de rechtbank Amsterdam.

De heer Groeneveld heeft notarieel en fiscaal recht gestudeerd in Leiden en is sinds 2010 senior raadsheer in het gerechtshof Den Haag. Daarvoor was hij onder meer lid van de Raad voor de rechtspraak en advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden (belastingkamer).

De heer Wortel is na zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam begonnen als wetenschappelijk medewerker straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit Nijmegen. Daarna was hij achtereenvolgens werkzaam als universitair docent, officier van justitie en advocaat-generaal. Sinds 2008 is hij raadsheer in het gerechtshof Amsterdam.