Woningcorporatie Ymere

Portiekportiers Haarlem voor schonere portieken

23-12-2011

Kinderen met gebiedsbeheerder aan de slag om de opgeknapte portieken in Braillelaan en de Martin Luther Kinglaan mooi te houden.

De portieken van de woonblokken aan de Braillelaan en de Martin Luther Kinglaan worden opgeknapt. Om er voor te zorgen dat deze na de opknapbeurt ook mooi en schoon blijven, heeft Ymere de Portiekportiers in het leven geroepen.

Portiekportiers
De Portiekportiers zijn kinderen tot 14 jaar die gekleed in een t-shirt en cap onder begeleiding van gebiedsbeheerder Esther Slagman aan de slag gaan in de eigen buurt.

Bewustwording van eigen en andermans gedrag staat centraal. Een rondje vuil ruimen in de portieken en deze vervolgens op een hoop uitstrooien riep verbaasde reacties op bij de kinderen.

Komt er zoveel rotzooi uit de portieken? Op deze wijze wordt de kinderen geleerd wat de gevolgen zijn van hun gedrag. De portiekportiers worden ook ingezet om samen met de bewoners afspraken te maken over het school, heel en veilig houden van de portieken. Als hier niet aan gehouden wordt kunnen de Portiekportiers de bewoners er op aan spreken.

Kerstsfeer
Om aandacht te generen bij de bewoners voor dit project fleurden de Portiekportiers dinsdag 20 december een portiek op aan de Martin Luther Kinglaan, met een kerstboom, lampjes en wat nepsneeuw. Langslopende buurtgenoten kregen een bekertje warme chocomel en een kerstkoekje aangeboden.

Tegelijkertijd werd hen gevraagd om een kerstwens voor de buurt op een kaartje te schrijven en deze in de kerstboom te hangen. Een rondgang langs de kaartjes laat zien dat de kinderen een leuke speelplek in de buurt willen hebben en de ouderen graag een schone en veilig omgeving willen.