9-jarig e bedankt haar klas met ING Schoolreis van je Leven

Amsterdam, 23 december 2011

De kinderen van groep 6 van basisschool de Brandaris in Hoofddorp wonnen de Schoolreis van hun Leven: een bezoek aan het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré. Zij dankten deze schoolreis aan Luna de Vries (9 jaar) die haar klasgenootjes hiermee wilde bedanken voor hun hulp. Ze schreef de ING dat de kinderen haar altijd helpen en er daarmee voor zorgen dat zij op een normale basisschool kan zitten. Haar hele klas werd donderdag opgehaald door de portier van Koninklijk Theater Carré.

Luna schreef waarom nou juist haar klas de schoolreis moest winnen: "Ik ben doof geboren, maar omdat ik twee gehoorimplantaten heb kan ik inmiddels horen en zit ik sinds dit schooljaar op een gewone basisschool. Daarnaast heb ik ook het syndroom van Usher en daardoor ga ik steeds minder zien. Maar nu kan ik nog goed zien en daarom wil ik zoveel mogelijk bekijken zodat ik het kan onthouden en vaak aan kan denken als ik straks niet meer goed kan zien. De kinderen in mijn klas zijn heel aardig voor mij en houden altijd rekening met mij. Ze helpen mij met opruimen en ze zorgen bijvoorbeeld dat ik niet struikel. Om ze te bedanken hiervoor heb ik ons opgegeven voor de Schoolreis van je Leven."

Kinderen ontmoeten leeuwentemmer

De portier van Carré nam de kinderen met de bus mee naar Amsterdam. Daar kreeg de klas eerst een exclusieve rondleiding door het oude theater en ontmoetten zij de beroemde leeuwentemmer Martin Lacey van het grootste leeuwennummer ter wereld. Na de rondleiding konden de leerlingen genieten van de generale repetitie van het Wereldkerstcircus. Luna en haar klasgenoten keken hun ogen uit.

Schoolreis van je Leven

Twee keer per jaar organiseert de ING de Schoolreis van je Leven. Tot nu toe ging de schoolreis altijd naar het trainingscomplex waar de winnende schoolklas de (besloten) training van het Nederlands Elftal mocht bijwonen en een clinic kreeg van een oud-international of zelfs de bondscoach. Naast het Nederlands Elftal sponsort de ING ook Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Door die samenwerking konden kinderen nu voor het eerst hun klas opgeven voor een culturele Schoolreis van je Leven naar het Wereldkerstcircus.

Het Wereldkerstcircus is nog tot en met 8 januari te zien in Koninklijk Theater Carré.