Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Voor de Kerst asfalt bij Hoorn

Voor de Kerst asfalt bij Hoorn

Net voor de kerstdagen is het gelukt om ter hoogte van Hoorn, op het stuk dijk tussen de Oosterpoort en Hoorn 80, de eerste laag asfalt aan te leggen. En sinds vrijdagochtend 23 december, kan ook de fietsersbrug, de `Tuibrug', weer gebruikt worden door bestemmingsverkeer.

Weg nog niet volledig en veilig ingericht

De dijkweg en het fietspad bevinden zich nog steeds op bouwterrein en zijn na de asfalteringswerkzaamheden uitsluitend op eigen risico te gebruiken door bestemmingsverkeer. De wegen zijn nog niet volledig en veilig ingericht, de bermen zijn zacht en er is nog geen verlichting. Deze situatie geven we ook met borden aan. Ook kan het door werkzaamheden, bijvoorbeeld het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt, vanaf 9 januari voorkomen dat we de weg en het fietspad tijdelijk weer volledig moeten afsluiten. Naar verwachting worden de dijk en het fietspad medio 2012 officieel geopend.

Fietspad Hoorn

Vorige week bleek helaas dat het nog niet mogelijk is om het fietspad langs de Willemsweg bij Hoorn te asfalteren. De ondergrond van het nieuwe fietspad langs de Willemsweg heeft door de regenval van de afgelopen weken te weinig draagkracht om deze te asfalteren. Begin 2012 pakken we het asfalteren van het fietspad op.

Opruimen

De laatste weken is de aannemer bezig geweest om de dijk, de hierop gelegen weg en de aanvoerwegen zo goed mogelijk schoon te maken. Ook is dezer dagen de schade aan de bermen gerepareerd.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de aannemerscombinatie Van den Biggelaar/ Ploegam wensen u fijne feestdagen en een mooi nieuw jaar toe.

In 2012 openen wij een veilige Zuiderdijk. Een dijk die Noord-Holland nu en in de toekomst beschermt tegen storm en hoog water.