Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


GreenCab breidt zich uit over heel Nederland

taxi2 Met de introductie van grootschalig personenvervoer met volledig elektrische auto's is Prestige GreenCab er in geslaagd om een grote innovatieve verandering in de taxibranche tot stand te brengen. Tijdens de Taxi-Expo kondigde GreenCab aan het elektrische taxi-concept over Nederland te gaan uitrollen.

'Verbeter de wereld en begin bij jezelf', dat was eind 2009 een belangrijk motto om daadwerkelijk te handelen en groots in te zetten op elektrisch taxivervoer. Want een elektrische taxi, zonder CO2 - en stikstofuitstoot, draagt veel bij aan de verbetering van het luchtklimaat in en rond binnensteden. GreenCab is in januari 2011 officieel van start gegaan met een grootse lancering in het Stadhuis van Utrecht. Sinds de start van GreenCab zijn er inmiddels meerdere taxi-initiatieven met elektrische taxi's in de markt gezet.

In juni dit jaar volgde de opening van het GreenCab openbaar oplaadstation voor elektrische auto's. Met twee 2-voudige snelladers (type Epyon) en drie 2-voudige normale laadpunten (type ICU) is het laadstation met z'n tien laadpunten in een klap het grootste oplaadstation voor elektrische auto's. Naast de eigen vloot van inmiddels 20 elektrische GreenCab taxi's is het laadstation ook toegankelijk voor andere elektrische auto's. Daarnaast is GreenCab vaak als initiatiefnemer en als grote aanjager betrokken bij duurzame projecten en de realisatie van diverse oplaadpalen in de regio Midden Nederland.

Vanaf januari 2012 wil GreenCab de kennis en ervaring op het gebied van elektrisch vervoer en batterij- en oplaadtechnologie inzetten om collega-taxiondernemers te assisteren bij hun keuze voor duurzaam en voor elektrisch personenvervoer. Door te kiezen voor een GreenCab franchise kunnen ondernemers hun wagenpark deels verduurzamen.