Gemeente Dirksland


Gladheidbestrijding Goeree-Overflakkee

De vier gemeenten op Goeree-Overflakkee, Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en het waterschap Hollandse Delta zorgen samen voor de gladheidbestrijding op Goeree-Overflakkee. Actuele informatie over gladheidbestrijding staat op de websites van de gemeenten en het ISGO.

Gladheidbestrijding op de wegen van Goeree-Overflakkee is een verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland, het waterschap Hollandse Delta en de gemeenten. Rijkswaterstaat zorgt voor de N57 en N59 en de provincie Zuid-Holland voor de N215 en N498. Waterschap Hollandse Delta onderhoudt bijna alle wegen buiten de bebouwde kom. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de wegen binnen de bebouwde kom.

De gladheidbestrijding vindt plaats in de periode van 1 november tot 1 april. Ondanks de grote voorraden zout kunnen de wegbeheerders niet alle wegen strooien. Het zout wordt beperkt gebruikt om het milieu te sparen. Daarnaast bepaalde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) dat verkeersdeelnemers in de bebouwde kom in staat moeten zijn om binnen 750 meter een gestrooide weg te bereiken. Tenslotte moeten de wegen binnen drie uur na melding gestrooid zijn. Om aan deze normen te kunnen voldoen, stelden de wegbeheerders strooiroutes vast.

Als u vragen heeft over de gladheidbestrijding, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. Op de website van uw gemeente en op de website van het ISGO vindt u informatie over de gladheidbestrijding.