THK group

TKH sluit nieuwe kredietfaciliteit af

TKH Group N.V. (TKH) heeft met een groep van banken een nieuwe gecommitteerde kredietfaciliteit van EUR 250 miljoen succesvol afgesloten.

De gecommitteerde faciliteit van EUR 250 miljoen betreft een revolving- en standby-faciliteit met een hoge flexibiliteit ten aanzien van trekkingen en terugbetalingen. Deze nieuwe faciliteit heeft een looptijd van 5 jaar en vervangt de bestaande gecommitteerde bilaterale bankfaciliteiten van in totaal EUR 125 miljoen, waarvan de grootste tranche in augustus 2012 zou aflopen. Deze nieuwe overeenkomst kent vergelijkbare financiële convenanten ten opzichte van de oude faciliteiten, namelijk een maximale leverage ratio van 3,0 en een minimale interest coverage ratio van 4,0.

Daarnaast zijn de ongecommitteerde faciliteiten met de groep van banken vernieuwd en met EUR 20 miljoen verhoogd tot een totaalbedrag van EUR 190 miljoen.

Met deze herfinanciering is de continuïteit van de financiering voor de komende jaren gewaarborgd. De uitbreiding van de faciliteiten biedt TKH bovendien een basis om haar groeiambities te kunnen verwezenlijken.

De kredietfaciliteit is afgesloten met zes toonaangevende internationale banken: ABN AMRO, BNP Paribas, Commerzbank, ING, Rabobank en RBS.
Herfinanciering TKH