Persbericht 23 december

Eigenaars Koopgoot en gemeente laten Occupy Rotterdam met kerst in de kou staan!

OccupyRotterdam gaat een koude natte kerst op het Beursplein tegemoet. De afgelopen weken zijn er verwoede pogingen gedaan om aan elektriciteit te komen. Stroom is niet alleen belangrijk om op een veilige manier licht en warmte in de tenten te hebben. Deze basisvoorziening is een belangrijke vereiste om ons protest uit te kunnen dragen aan de burgers van Rotterdam.

OccupyRotterdam wil net als iedereen voor de stroom betalen en heeft daarover afspraken gemaakt met een energiebedrijf. Dat wil graag de stroom leveren maar we zijn afhankelijk van een 'stopcontact'. Daar moet de stroom namelijk doorheen komen! De afgelopen weken zijn we van het kastje naar de muur gestuurd. Helaas, de gemeente en de beheerder van de Beurstraverse geven niet thuis!

OccupyRotterdam, het hedendaagse Rotterdamse symbool van de vrijheid van meningsuiting wordt zo gedwongen om de vochtige winterkou met een kaarslichtje te lijf te gaan!

Gelukkig kunnen we wel meegenieten van de omringende kerstverlichting. Bij de koopgoot wordt die gevormd door een wonderlijke combinatie van bling-bling en gepimpte industriële vaten. Kortom voor deze fleurige 'kooplustopwekkers' is er kennelijk geld en flexibiliteit genoeg. Maar een stopcontactje ter beschikking stellen aan betrokken burgers die al meer dan 2 maanden lang 24 uur per dag verbinding leggen met hun medeburgers en daarmee het maatschappelijk en politiek bewustzijn aanwakkeren.... ja dat zit er deze kerst dus echt niet in.

Het was natuurlijk van begin af aan duidelijk dat een luis in de shoppende pels van Rotterdam niet door de eigenaars en de winkeliers van de koopgoot gewaardeerd wordt. Ook de WTC-directie geeft op gezette tijden stampvoetend aan dat ons verzet niet welkom is. Op talrijke wijzen hebben zij al de actie proberen te dwarsbomen. Het valt echter zeer te betreuren dat de gemeente Rotterdam, eerder een constructieve gesprekspartner, het nu op zo'n basaal punt laat afweten...

De Rotterdammers die OccupyRotterdam ook een warme kerst toewensen, kunnen naar de gemeente Rotterdam bellen telnr: 14 010. Daar kunt u als medeburger aan de gemeente vragen om alsnog de kerstgedachte vorm te geven door middel van het gebruik van een stopcontactje op het Beursplein. Desondanks wenst OccupyRotterdam alle Rotterdammers hartelijke en warme feestdagen!

(NB: Occupy vraagt niet om gratis stroom. Het verbruik wordt door onszelf betaald.)

Einde persbericht

---

Noot voor redacties