Ingezonden persbericht


Persbericht

Linera-paté als beste getest door Consumentenbond

Almelo, 23 december 2011 -- Linera Smeerpaté Ardenner en Linera Smeerpaté Crème komen als beste uit een uitgebreide patétest van de Consumentenbond.

In de Gezondgids (editie december 2011-januari 2012) concludeert de Consumentenbond dat de twee Linera-patés een hoog levergehalte en een laag vetpercentage hebben.

In totaal onderzocht de Consumentenbond veertien soorten room- en ardennerpaté van verschillende merken die verkrijgbaar zijn in supermarkten. In een laboratorium werden de hoeveelheden vet, verzadigd vet en natrium in de patés gemeten. Ook werd het etiket beoordeeld met de volledigheid van de voedingswaardeinformatie als criterium.

Van Linera onderzocht de Consumentenbond twee varianten, te weten Linera Smeerpaté Ardenner en Linera Smeerpaté Crème.

'Linera Smeerpaté Ardenner heeft het hoogste gehalte aan lever (40%) en er zit tegenwoordig ook nog minder zout in', zo schrijft het testteam in de Gezondgids. In het eindoordeel scoort Linera Smeerpaté Ardenner de eerste plaats met een rapportcijfer 7.2.

Linera Smeerpaté Crème heeft weinig verzadigd vet, goede informatie op het etiket en bevat ruim 30% lever. In het eindoordeel scoort Linera Smeerpaté Crème de tweede plaats met een rapportcijfer 7.1.

Binnen het assortiment van Zwanenberg Food Group is Linera bij uitstek het merk dat gericht is op mensen met een gezonde, actieve levenswijze. Linera is al geruime tijd bezig met de succesvolle ontwikkeling van vleeswaren met minder verzadigde vetten en minder zout.

Over Zwanenberg Food Group

Met ongeveer 1.600 medewerkers en een omzet van ¤ 350 miljoen (2010) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden) en Linera, Huls en Kips (in Nederland). Zwanenberg levert ook een aantal bekende private labels en heeft, naast in de retail, tevens een sterke positie opgebouwd in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etcetera), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Foto (vrij van copyrights): Linera Smeerpaté Ardenner kwam als winnaar uit een test van de Consumentenbond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht