Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Hengelo, 23 december 2011

Welbions reikt deze maand ruim vijftig sleutels nieuwbouwwoningen uit

Deze maand is het topdrukte op de afdelingen Markt en Vastgoedontwikkeling bij Welbions. Ruim vijftig nieuwbouwwoningen in de koop- en huursector zijn en worden opgeleverd. Alle woningen in de huursector, zowel in de sociale huur als de vrije sector, zijn verhuurd. Ook het merendeel van de koopwoningen is verkocht. De nieuwbouwwoningen zijn verspreid over vier nieuwbouwprojecten in Hengelo.

Voor Welbions is het bijzonder zoveel woningen aan het einde van het jaar op te kunnen leveren. Hans Leferink, manager Markt, zegt: "We hebben veel nieuwe bewoners blij kunnen maken door voor de kerst de sleutels uit te reiken. Zo kunnen ze tijdens een eventuele kerstvakantie, direct aan de slag". Welbions heeft in totaal dit jaar ruim 200 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Hiermee heeft Welbions haar nieuwbouwopgave in Hengelo voor dit jaar ruimschoots behaald.

Baeck en Hagen
Een van de nieuwbouwprojecten die deze maand wordt opgeleverd is Baeck en Hagen. Een nieuwbouwproject aan de Backenhagenlaan en Weldamstraat in wijk Noord in Hengelo. Het project bestaat uit twintig appartementen, acht eengezinswoningen en vijf patiowoningen. Op de laatste vijf woningen na zijn alle woningen verhuurd. De patiowoningen staan te koop.

Sterrenbuurt
Door gunstige weersomstandigheden zijn de 39 nieuwbouwwoningen in de Sterrenbuurt zelfs iets eerder klaar dan verwacht. De eerste twee blokken met woningen zijn deze maand opgeleverd. In februari en maart volgen de andere blokken. Het nieuwbouwproject bestaat in totaal uit dertig eengezinswoningen en negen seniorenwoningen aan de Mercuriusstraat, Venusstraat en Saturnusstraat. Ook voor dit nieuwbouwproject bestond veel belangstelling. Lang voor de oplevering heeft Welbions alle woningen verhuurd.

Berflo Es
Ook in wijkvernieuwingsproject Berflo Es is een gedeelte van de nieuwbouwwoningen opgeleverd. Het gaat om eengezinswoningen voor zogeheten 'terugkeerders'. Dit zijn bewoners die hun woning moesten verlaten in verband met sloop van hun woning. Zij keren nu terug in de wijk. De twaalf eengezinswoningen bevinden zich aan de Maartenstraat en vallen in de sociale huursector. Naast de huurwoningen zijn ook twee van de tien koopwoningen opgeleverd aan de Leonardstraat. De andere acht woningen volgen later. Alle koopwoningen zijn verkocht. In januari worden nog eens acht sociale huurwoningen opgeleverd en een aantal maanden later nog veertien eengezinswoningen in de sociale sector.

Medaillon
De laatste vijf woningen die deze maand zijn opgeleverd zijn de patiobungalows in nieuwbouwproject Medaillon aan de Klaas Berninkstraat. Deze woningen zouden eerst verkocht worden door Dura Vermeer maar toen dit niet liep is besloten ze te verhuren. Voor die mogelijkheid bestond meer belangstelling. Welbions heeft alle vijf woningen verhuurd.