GroenLinks voert actie voor max 80 op de ring in West


AMSTERDAM, 20111223 -- GroenLinks is vandaag een actie gestart tegen de plannen van het kabinet om de snelheid op de Ring A10 West te verhogen van 80 km per uur naar 100 km per uur. Omwonenden van de snelweg krijgen een poster in de brievenbus waarmee zij kunnen laten zien dat 80 km/u het maximum is voor de A10. Daarnaast kunnen Amsterdammers vanaf volgende week een petitie tekenen tegen de snelheidsverhoging.

Minister Schultz van Haegen heeft besloten de maximumsnelheid op de A10 West te verhogen van 80 naar 100 km/u. Dat levert de automobilist wellicht een minuutje tijdswinst op. Maar voor de ruim 40.000 Amsterdammers die in een straal van 500 meter van de ring wonen betekent het extra luchtverontreiniging en geluidsoverlast. GroenLinks vindt dit een onacceptabele verslechtering van de leefomgeving van de Amsterdammer en is fel tegen deze voorgenomen snelheidsverhoging.


Deze week werd zowel in de deelraad van West als Nieuw-West een motie tegen de verhoging van de maximumsnelheid op de Ring A10 West unaniem aangenomen. Ondanks protest van GroenLinks in de Tweede Kamer afgelopen donderdag zal Minister Schultz van Haegen haar plannen toch doorzetten. 


Vanaf volgende week kan er een petitie tegen de snelheidsverhoging worden getekend op www.max80.nl.





Ingezonden persbericht