Ingezonden persbericht



Hilversum, 20-12-2011

AVRO DE KLASSIEKEN MET MAARTJE VAN WEEGEN LIVE VANUIT DE LEIDSE PIETERSKERK

Vrijdag 23 december komt het dagelijkse AVRO-Radio 4 programma De Klassieken vanuit de Pieterskerk in Leiden met een feestelijke kerstuitzending. Maartje van Weegen presenteert daar 3 uur lang een bijzondere editie van het programma, met live muziek door organist Leo van Doeselaar en leden van het Combattimento Consort. Het programma is live te horen op Radio 4.

Wij nodigen lezers van de krant uit de uitzending gratis bij te wonen in de Pieterskerk na opgave op deklassieken@avro.nl . Voor bezoekers van deze live uitzending staat thee met een kerststol klaar.

Al meer dan vijf jaar presenteert Maartje van Weegen elke ochtend van 9 uur tot 12 uur het programma De Klassieken op Radio 4, het meest beluisterde programma op de zender. Regelmatig verzorgt het programma ook locatie-uitzendingen. Bij luisteraars thuis, bij musici thuis, zoals Jaap van Zweden en André Rieu. Maar ook op festivals en in concertzalen.

Eerdere kerstuitzendingen van De Klassieken vonden plaats in daklozenopvang De Regenboog in Amsterdam, en in de Utrechtse Domkerk met medewerking van Janine Jansen en haar Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

De uitzending is vrijdagochtend 23 december te horen op Radio 4 van 9.00 uur tot 12.00 uur, maar ook in beeld te volgen via de webcast op www.radio4.nl/deklassieken