Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht


D66 blij met eerste stap in beperking splitsen woningen

Persbericht

Utrecht, 23 december 2012

D66 is blij dat een eerste belangrijke stap is gezet in het reguleren van het splitsen van woningen. Voorheen was er geen beleid waardoor in diverse buurten woningen zijn gesplitst. Hierbij werd geen rekening gehouden met de belangen van omwonenden. Met het nieuwe beleid worden buurten met kleine woningen beschermd tegen splitsen. Voor grotere woningen kan een ontheffing aangevraagd worden. De criteria van de ontheffing worden later vastgesteld.

"Met het verbod komen we tegemoet aan de wensen van vele Utrechters. Een aantal van hen heeft een werkgroep opgericht met materiedeskundigen en vertegenwoordigers uit alle wijken van Utrecht. Deze werkgroep heeft een zeer gedegen advies geschreven en gaat ook actief meedenken met de wethouder over het vervolg. Wij juichen dit toe. Het is goed dat er nu eindelijk een oplossing is gekomen", aldus Raadslid Lars Roodenburg.

De wethoude zal het aantal splitsingen van woningen en signalen van bewoners in de gebieden die nu niet zijn meegenomen in het splitsingsverbod nauwgezet in de gaten. De raad wordt direct geïnformeerd als blijkt dat er een waterbedeffect optreedt.

Noot voor redactie: