Ingezonden persbericht


Kees Romijn voorzitter vakgroep

Melkveehouderij LTO Nederland

Het Federatiebestuur van LTO Nederland heeft Kees Romijn uit het Zuid-Hollandse Langerak vandaag benoemd tot voorzitter van de vakgroep LTO Melkveehouderij. Hij is benoemd voor een periode van vier jaar. Het bestuur besloot tot deze benoeming op voordracht van deze vakgroep.

Romijn nam de functie van voorzitter al tijdelijk waar na het vertrek van Siem Jan Schenk, die enkele maanden terug algemeen voorzitter is geworden van LTO Noord. Romijn was vorige maand al benoemd tot voorzitter van de gelijknamige vakgroep van de regionale organisatie LTO Noord. Vanaf nu geeft hij dus ook leiding aan de landelijke vakgroep LTO Melkveehouderij.

Kees Romijn (44) is gehuwd en heeft twee kinderen. Samen met zijn vrouw Cora heeft hij een melkveehouderijbedrijf van 55 hectare met negentig melkkoeien. Hij is als belangenbehartiger voor de melkveehouderij al actief sinds 2001. Hij begon toen zijn bestuurlijke loopbaan bij de toenmalige WLTO, in het westen van het land de voorloper van LTO Noord. In hetzelfde jaar werd hij lid van de vakgroep Melkveehouderij van LTO Nederland. Daarvoor was hij onder meer zes jaar voorzitter van het Hollands Agrarisch Jongeren Kontakt.

De nieuwe vakgroepvoorzitter ziet het als een van de grote uitdagingen om de bedrijfsontwikkeling en schaalvergroting in de melkveehouderij hand en hand te laten gaan met maatschappelijke acceptatie: "Onze sector wordt goed gewaarderd en dat willen we graag zo zien te houden." Omdat de diversiteit tussen bedrijven steeds groter wordt, groeit ook het belang om gezamenlijk op te trekken. Over de voorgestelde verandering in het EU-landbouwbeleid heeft hij een uitgesproken mening: "Dat moeten we zo zien om te buigen dat het substantieel bijdraagt aan de verdere verduurzaming van de melkveehouderij."

Datum : 23 december 2011
Nummer : P2353