Ingezonden persbericht


BioMCN breidt Europees netwerk uit

Delfzijl, 23 december 2011 - Bio-methanolproducent BioMCN heeft door overeenkomsten met het Deense Nordic green en het Hongaarse Vertis Environmental Finance zijn Europese netwerk aanzienlijk uitgebreid. De nieuwe partners zullen in hun respectievelijke regio's BioMCN vertegenwoordigen en de verkoop van bio-methanol voor hun rekening nemen. Nordic green vertegenwoordigt BioMCN, de grootste producent van tweede generatie biobrandstoffen ter wereld, in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland, Estland, Letland en Litouwen. Vertis bedient BioMCN's klanten in Kroatië, Hongarije, Polen, Roemenië, Slovenië en Slowakije.

BioMCN produceert hoogwaardige bio-methanol uit hernieuwbare bronnen op industriële schaal. Bio-methanol kan als brandstof worden gemengd met benzine, of het kan worden gebruikt als grondstof voor andere milieuvriendelijke brandstoffen (zoals bio-MTBE en bio-diesel). Bio-methanol is bovendien een belangrijke duurzame grondstof voor onder meer plastic en verf.

Rob Voncken, CEO van BioMCN: "Deze overeenkomsten markeren een belangrijke ontwikkeling voor BioMCN, die ons in staat stelt om onze Europese klanten optimaal te kunnen bedienen. Vertis heeft een sterke positie en veel ervaring in Centraal Europa. Nordic green bedient de Scandinavische landen die een leidende rol hebben in het implementeren van hernieuwbare energie en in het creëren van 'bio-based economies'. We zijn dan ook zeer verheugd met deze nieuwe partners."

Per Sune Koustrup, CEO Nordic green: "We zijn erg blij met deze overeenkomst, die ons de exclusieve vertegenwoordiger van BioMCN maakt in de Scandinavische en Baltische landen. Onze gezamenlijke focus op tweede generatie bio-methanol zal niet alleen bijdragen aan de vermindering van de wereldwijde uitstoot van CO2, maar ook aan een verhoogde energie-onafhankelijkheid van Europa. "

"We zijn erg verheugd met deze overeenkomst met BioMCN, want we hebben alle vertrouwen in de kansen voor tweede generatie biobrandstoffen in de regio", zegt Barna Barath, CEO Vertis Environmental Finance. "Het helpt ons in ons streven om innovatieve producten te leveren aan onze klanten, waardoor ze gemakkelijker de Europese en lokale regelgeving kunnen naleven op zowel een commerciële als een milieuverantwoordelijke wijze" - voegt hij eraan toe.

Einde bericht

Over BioMCN
BioMCN is de grootste producent van tweede generatie biobrandstoffen ter wereld. Het bedrijf uit Delfzijl heeft ongeveer 90 medewerkers in dienst en produceert bio-methanol van reststromen die ontstaan bij de verwerking van plantaardige oliën en dierlijke vetten. BioMCN streeft er naar om haar leidende rol en de rol van bio-methanol als duurzame energiebron de komende jaren zowel in Europa als in andere delen van de wereld verder uit te bouwen. Meer informatie over BioMCN is te vinden op: www.biomcn.eu

Over Nordic green
Nordic green is met trots 's werelds eerste bedrijf dat zich volledig richt op de invoering en het gebruik van de tweede generatie bio-methanol. Aangezien onze bio-methanol wordt gemaakt van reststromen er is geen voedsel versus brandstof controverse. Door hergebruik van de residuen afkomstig van de reeds bestaande wereldwijde productie van biobrandstoffen, zijn zelfs groenere producten beschikbaar. Wij richten ons op de benzine low blend-, bio-diesel- en fuel cell markten. Meer informatie over Nordic green is te vinden op: www.nordicgreen.eu

Over Vertis Environmental Finance
Vertis Environmental Finance is een toonaangevend Europees handelshuis in natuurlijke grondstoffen en een van de eerste bedrijven die betrokken werd bij de wereldwijde emissiehandel. Vertis was een pionier in transacties onder het Kyoto Protocol, waarbij een eerste Joint Implementation deal in 2002 werd gesloten. Vertis is gevestigd in Boedapest, Hongarije, met een multinationaal team dat in emissies handelt binnen de EU met industriële klanten in de EU Emissions Trading Scheme, en tevens met projectontwikkelaars uit de hele wereld. Meer informatie over Vertis Environmental Finance is te vinden op: www.vertisfinance.com





Ingezonden persbericht