Ingezonden persbericht


Medewerkers Teijin Aramid schenken meer dan ¤ 35.000 aan Nederlandse goede doellen

Arnhem, 23 december 2011 - Medewerkers van Teijin Aramid doneren dit jaar in ttotaal ¤ 35.550. Ieder jaar selecteert de ondernemingsraaad rond kerst een aantal goede doelen om geld aan te schenken. Als landelijke doel is dit jaar gekozen voor de Bas van de Goor foundation. Zij ontvangen een bedrag van ¤ 20.000 en zullen het geld gebruiken voor de organiisatie van sportdagen en kampen voor kinderen met diabetes. De geselecteerde goede doelen zijn meestal lokale of relatief kleine stichtingen.

De kerstgelden worden bijeengebracht door de medewerkers van Teijin Aramid die hiervoor vrijwillig hun kerstpakket afstaan. De doelen worden ieder jaar traditiegetrouw uitgezocht door de ondernemingsraad van Teijin Aramid en zijn meestal verdeeld over een aantal regionale doelen en een landelijk doel.

Bas van de Goor foundation ontvangt ¤ 20.000

Het landelijke doel, de Bas van de Goor foundation, opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor, ontvangt ¤ 20.0000. Bas kreeg tijdens zijn actieve sportcarrière type 1 diabetes en ondervond de voordelen van sport op diabetes. De missie van de foundation is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Uit de praktijk, maar ook wetenschappelijk is gebleken dat sport positieve effecten heeft op mensen met diabetes. Met de donatie zal de foundation sportdagen en -kampen onder begeleiding van deskundigen organiseren voor kinderen met diabetes.

Vijf regionale doelen ontvangen ¤ 15..550

De regionale doelen zijn allemaal verbonden met de lokale vestigingen van Teijin Aramid - Emmen, Arnhem en Delfzijl. In totaal ontvangen de regionale doelen ¤ 15..550. Voor de omgeving Delfzijl is gekozen om de psychiatrische woonafdeling Maasheerd in Stadskanaal te ondersteunen. Met de donatie wil de woonafdeling speciale bewegingstoestellen kopen. In regio Emmen ondersteunt Teijin Aramid Stichting Humanitas, die met de donatie 280 sinterklaascadeautjes heeft gekocht voor onder andere kinderen in crisisopvang. Verder steunt de locatie Emmen de voedselbank zuidoost Drenthe. In de regio Arnhem is gekozen voor ondersteuning van Stichting De Klup en Stichting de Arnhemse Uitdaging. Stichting de Klup stelt zich tot doel de algemene vorming en sociale aanpassing van mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking te bevorderen. Bij de Arnhemse Uitdaging werken het bedrijfsleven en wijkbewoners samen aan de verbetering van de leefkwaliteit in hun buurt. De donatie van Teijin Aramid wordt besteed aan nieuw meubilair.

Teijin Aramid is onderdeel van de Japanse Teijin Group en produceert hoogwaardige vezels waaronder aramide en polyethyleen op haar productielocaties in Emmen en Delfzijl. Aramide is vijf keer sterker dan staal bij hetzelfde gewicht, bestand tegen grote hitte, slijtagebestendig en biedt innovatieve toepassingen voor verschillende industriële sectoren zoals ballistiek, automobiel, composieten, olie & gas en telecom. Een van de laatste innovaties is de bouw van de overspanning en gevel van het Stedelijk Museum waarvoor Teijin Aramid de supersterke aramidevezel Twaron en koolstofvezel Tenax heeft gedoneerd.

EINDE

Over Teijin

Teijin Aramid is een dochteronderneming van de Teijin Groep en wereldleider in aramide. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is Twaron(TM), Sulfron(TM), Teijinconex(TM) of Technora(TM) aanwezig en wordt ingezet in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas. De vier hoogwaardige aramidevezels worden geproduceerd in Nederland en Japan. Voor meer informatie: www.teijinaramid.com.

Teijin Limited, de holdingmaatschappij van de Teijin Groep, is genoteerd aan de aandelenbeurzen van Tokio en Osaka. De groep heeft een geconsolideerde omzet van 9,8 miljard dollar (815,7 miljard yen) en 9,2 miljard dollar (761,5 miljard yen) aan activa in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2011. Er werken wereldwijd 17.542 medewerkers bij de Teijin Groep, verspreid over 150 verschillende bedrijven. Ga voor meer informatie naar: www.teijin.co.jp/english.