Politie Noord- en Oost Gelderland

Putten - Vuurwerkhandelaar op heterdaad betrapt

Op dinsdagavond 20 december heeft de politie een 29-jarige man uit Ermelo aangehouden voor handel in illegaal vuurwerk. De man is op heterdaad aangehouden toen hij een partij vuurwerk wilde afleveren in Putten. Ook de twee kopers zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

De politie kwam de man op het spoor na een anonieme tip. Er is een uitgebreid onderzoek gestart. Toen de vuurwerkverkoper dinsdagavond een partij van zo'n 1000 lawinepijlen wilde afleveren in Putten is hij op heterdaad aangehouden. De kopers, een 40-jarige Apeldoorner en een 20-jarige man uit Beekbergen, zijn ook naar het politiebureau overgebracht om een verklaring af te leggen. Na de aanhouding zijn de auto's van de kopers en verkoper onderzocht. Daarin vond de politie enkele dozen munitie, een verboden knalpistool en een slagwapen.

Vuurwerkkopers
Uit het politieonderzoek bleek dat de handelaar eerder vuurwerk had verkocht aan kopers in Putten, Ermelo, Nijkerk en Veenendaal. Deze kopers zijn door de politie bezocht en in totaal is er bij hun 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Vernietigd
Het gevonden vuurwerk en de wapens zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De handelaar is na verhoor vrijdag is vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

2011165020

Einde bericht
-----------------------
(

(


---- --