Ingezonden persbericht


Biljartvereniging De Veemarkt bestaat 50 jaar

In september 2012 viert biljartvereniging De Veemarkt haar 50-jarig bestaan. In dat kader heeft de Doetinchemse biljartvereniging 2012 uitgeroepen tot jubileumjaar en worden er diverse evenementen en festiviteiten georganiseerd.

Met haar ruim 125 leden is biljartvereniging De Veemarkt één van de grootste biljartverenigingen van ons land. Het biedt haar leden niet alleen recreatief, maar ook sportief vele mogelijkheden. In bijna alle districts- en nationale klassen zijn de teams van De Veemarkt vertegenwoordigd. Dit zou niet mogelijk zijn zonder een fantastische locatie met voldoende biljarts van een prima kwaliteit. Biljartliefhebbers zijn derhalve altijd graag te gast bij billardcafé De Veemarkt aan de Veemarkt 4 te Doetinchem, dat ruimte biedt aan liefst 4 matchtafels en evenzoveel 230-ers.

Het vlaggenschip van de vereniging speelt al jaren in de eredivisie van de topteamcompetitie, sinds dit seizoen onder de naam Terborgse Wijncentrale / Veltins. De wedstrijden op het hoogste niveau worden sinds dit seizoen live uitgezonden op internet via zowel http://urlive.tv/live/ als via www.biljart.tv, de zender van de KNBB. Naast een levensgroot billboard aan de voorzijde van billardcafé De Veemarkt probeert biljartvereniging De Veemarkt evenementen en de biljartsport ook nog eens bekend te maken via youtube filmpjes met interviews, welke op via de website www.deveemarkt.nl zijn te vinden. Tot slot worden ook de social-media niet vergeten en via www.facebook.com/deveemarkt en www.twitter.com/bvdeveemarkt volgen velen de activiteiten van de ambitieuze biljartvereniging.

Het hele jaar door worden tal van activiteiten georganiseerd, te beginnen met de nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari voor leden en genodigden. Sportief hoogtepunt van het jubileumjaar zal ongetwijfeld het NK bandstoten ereklasse worden, welke van vrijdag 13 t/m zondag 15 januari 2012 zal worden georganiseerd. Liefst 14 ereklassers, waaronder natuurlijk ook nationaal-, europees- en wereldkampioenen Jean-Paul de Bruijn, Jos Bongers en Henri Tilleman zullen strijden om de hoogste eer. Op 2 van de 4 tafels, waarop gespeeld zal worden, zullen de camera's van Your Event Live de verrichtingen over het internet de wereld insturen via http://urlive.tv/live/ en www.biljart.tv.

Heel bijzonder is ook de geplande Superboerenmiddag op woensdagmiddag 15 februari 2012. De complete 1e elftal selectie van betaald voetbalvereniging De Graafschap is dan om 14.00 uur te gast in billardcafé De Veemarkt. Alhoewel het programma nog niet helemaal definitief is, zullen de Superboeren van De Graafschap een biljartspel spelen tegen een VIP team met als inzet een geldbedrag dat ten goede zal komen aan een goed doel. De filmploeg van eredivisie live zal aanwezig zijn en daarnaast zal presentator Vidal Horjus wederom de nodige interviews afnemen, die dan natuurlijk weer als youtube filmpje via www.deveemarkt.nl te bewonderen zijn.

Tussen de thuiswedstrijden van het eredivisie topteam Terborgse Wijncentrale / Veltins op 25 februari en 7 april door, organiseert biljartvereniging De Veemarkt op zaterdag 17 en zondag 18 maart 2012 de finale van het NK libre klein extra klasse jeugd. Op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2012 wordt één van de halve finales van de nationale kadercompetitie gespeeld op de kleine tafels van billardcafé De Veemarkt, terwijl in het weekend van vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus de 27e (!) editie van de Veemarktbokaal op het programma staat. Dit 57/2 invitatietoernooi is één van de langst bestaande toernooien van Nederland en heeft tal van gerenommeerde winnaars opgeleverd. De huidige titelverdediger is Ludo Kools.

Alhoewel voor het najaar nog enkele evenementen gepland zijn is het voorlopige einde van het jubileumjaar bepaald op zaterdag 8 september 2012. Op die dag zal biljartvereniging De Veemarkt een officiële receptie houden voor haar leden en genodigden. De receptie zal worden opgeluisterd met een speciale, nog geheime activiteit, die ongetwijfeld veel biljartliefhebbers naar Doetinchem zal trekken. De dag wordt afgesloten met een spetterende feestavond.

Willem Siebelink, voorzitter van biljartvereniging De Veemarkt