Ingezonden persbericht



Den Haag, 23 december 2011

Recordjaar voor Stichting Haags Historisch Museum

De Stichting Haags Historisch Museum, bestaande uit het Haags Historisch Museum zelf en Museum de Gevangenpoort, ontving vandaag zijn 100.000ste bezoeker. Daarmee sluiten de beide musea 2011 succesvol af. Ontving Museum de Gevangenpoort eind november al zijn 50.000ste bezoeker, vandaag kwam de teller voor de beide musea gezamenlijk op 100.000. Het Haags Historisch Museum evenaarde bovendien het hoogste aantal bezoekers in zijn 25-jarig bestaan, dat het museum onlangs vierde.

Het afgelopen jaar wisten de beide musea een gevarieerd publiek te trekken door een breed aanbod aan tentoonstellingen en activiteiten. Onderwerpen uit de Haagse en landelijke geschiedenis als De Oranjes in Den Haag ('Kijk daar gaat de Koning'), 200 jaar Koninkrijk ('Gijsbert Karel van Hogendorp'), Haagse winkels ('MijnDenHaag* Winkelt') en 50 jaar Golden Earring ('Golden Earring - Back Home'), passeerden de revue, terwijl in de Gevangenpoort kleine presentaties en goed bezochte evenementen en activiteiten konden rekenen op een grote toeloop.

Ook voor 2012 hebben de musea een interessante programmering met tentoonstellingen over de kunstenaars Van Hove ('Tussen Fantasie en Werkelijkheid. De stadsgezichten van Van Hove (1790-1880), vanaf 28 januari), Isaac Israels in Den Haag (vanaf 1 juni) en de Haagse ontdekkingsreizigster Alexine Tinne (vanaf 13 oktober).



Ingezonden persbericht