Ingezonden persbericht


Woest Water, de nieuwe familievoorstelling van het Ro Theater

Op vrijdag 23 december vindt in de Rotterdamse Schouwburg de première plaats van de jaarlijks terugkerende familievoorstelling (8+) van het Ro Theater.

Woest Water, van tekstschrijver Don Duyns en regisseur Niek Kortekaas is een spannend verhaal over een avontuurlijke zeereis, maar ook een verhaal over volwassen worden, loslaten en thuiskomen. Hoofdrolspeler in dit avontuur is de achtjarige jongen Sil, gespeeld door Gijs Naber (De Heineken Ontvoering). Hij is boos op zijn moeder (Sanne Wallis de Vries) en haar nieuwe vriend (Lukas Smolders) die geen aandacht voor hem hebben. Zelfs zijn goochelkunsten maken geen indruk. Tijdens zijn nieuwste truc belandt hij per ongeluk in de wasmachine. Dan neemt zijn lot een verrassende wending; Sil komt tot zijn verwondering in een bootje op de grote oceaan terecht, waar hij helemaal alleen rond dobbert. Hij komt de meest wonderlijke personages tegen, waaronder een zeekoe, dolfijnen en een zeemeermin (Sylvia Poorta).

Naast uitbundige decors en effecten speelt fantasie een belangrijke rol in de voorstelling en dat past helemaal in de lange traditie van de Ro Theater familievoorstellingen met hun vele verkleedpartijen en dubbelrollen.

Don Duyns, Niek Kortekaas en artistiek adviseur Pieter Kramer vormden samen het creatieve team achter de succesvolle voorstellingen Lang en gelukkig, Snorro, de gemaskerde held en Moord in de Kerststal.

Woest Water is tot en met 11 maart te zien in het hele land.

speelperiode vr 16 dec 2011 - zo 11 mrt 2012 première vrij 23 dec 2011 locatie Rotterdamse Schouwburg en tournee

met Gijs Naber, Wouter van Oord, Sylvia Poorta, Maarten Smit, Lukas Smolders en Sanne Wallis de Vries tekst Don Duyns regie Niek Kortekaas Maarten Smit artistiek advies Pieter Kramer dramaturgie Tobias Kokkelmans muziek Raymund van Santen decor Niek Kortekaas licht Remko van Wely kostuums Sabina Kummeling