Ingezonden persbericht


5 YEARS OF SONIC WARFARE
Pionierende dubstepavond van de Melkweg viert vijfjarig bestaan

Sonic Warfare, de vernieuwende dubstepavond van de Melkweg, viert op vrijdag 23 december zijn vijfjarig jubileum met een extra grote editie. De eerste editie van Sonic Warfare vond plaats aan het eind van 2006, het jaar dat de Nederlandse underground scene voor het eerst lucht kreeg van de spectaculaire, nieuwe muziekstijl uit de UK. Tussen de bestaande undergroundfeestjes werd Sonic Warfare de eerste reguliere dubstepavond in een poppodium en haalde de grote namen uit de UK voor het eerst naar Nederland. Dubstep is inmiddels mainstream, maar Sonic Warfare is altijd vernieuwend gebleven en richt zich nu op alle spannende nieuwe geluiden die anno 2011 uit dubstep zijn voortgekomen.

Toen Sonic Warfare voor de eerste editie Digital Mystikz, Scream en Loefah boekte, naast initatiefnemer U Dub, stond de zaal maar net halfvol. Het werd een legendarische avond, te meer omdat deze artiesten snel daarna doorbraken en Skream's Midnight Request Line de eerste dubstephit in Nederland werd. De trend was gezet voor een spectaculaire reeks avonden. Het persbericht begon destijds met de zin: 'Sinds de opkomst van de jungle in de jaren '90 is er niet meer zo'n revolutionair dancegeluid uit Engeland gekomen als dubstep.' Vijf jaar later staat deze bewering nog als een huis.

De jubileumeditie van Sonic Warfare vindt, voor het eerst in vijf jaar, plaats in twee zalen. De line-up is 'typisch Sonic Warfare' : Youngsta, Untold en V.I.V.E.K., aangevuld met een hele schare aan Nederlanders, onder wie Gomes, Brutuzz, TMSV en Presk, onder leiding van resident DJ+.

5 YEARS OF SONIC WARFARE @ KLINCH
Vrijdag 23 december, Melkweg Amsterdam (Oude Zaal & Theater) zaal open: 23:00uur / aanvang: 23:00uur
tickets à ¤ 12,00 (+ lidm.) zijn nu verkrijgbaar via www.melkweg.nl, www.ticketservice.nl en de bekende adressen.