Ingezonden persbericht


LantarenVenster Rotterdam: concert New Cool Collective vrijdag 23 december

NEW COOL COLLECTIVE, vrijdag 23 december, 20:30, ¤ 17,50

De funky, energieke en dansbare achtkoppige formatie New Cool Collective weet al achttien jaar zaal na zaal naar het kookpunt te brengen totdat het zweet van het plafond druppelt en er geen voet meer vast op de grond blijft staan. New Cool Collective won grote prijzen, en speelde overal: van de hipste jazzclubs tot de grote rock- en popfestivals. Hun tournees gaan vaak gepaard met bijzondere samenwerkingen, zoals met de Nigeriaanse drummer Tony Allen, die met Fela Kuti een van de pioniers van de afro-beat is. Ook in eigen land creëerde New Cool bijzondere samenwerkingen met onder meer C-Mon & Kypski, U-Gene, Trijntje Oosterhuis en Piet Noordijk. Optredens met Jules Deelder en rapper Typhoon behoren tot de hoogtepunten. Na het in 2010 uitgebrachte energieke meesterwerk Pachinko is dit najaar hun allernieuwste plaat Eighteen uitgekomen. Voor dit album is het beste uit achttien jaar samenspel gehaald, om er daarna nog eens een flinke schep bovenop te doen!

'De New Cool Collective viert achttien jaar repeteren, jammen, opnemen en touren met de cd Eighteen. De band onder leiding van saxofonist Benjamin Herman heeft weer een swingende, humorvolle en breed geïnspireerde collage gemaakt. '(NRC Handelsblad) 'Een superstrakke, heel plezierige smerige bende.' (Het Parool) 'Het allerbeste komt de subliem groovende band tot zijn recht als je er zelf bij bent... Eén groot feest.' (De Volkskrant)

Bezetting:
Benjamin Herman: saxen, dwarsfluit - David Rockefeller: trompet, trombone - Willem Friede: Fender Rhodes - Anton Goudsmit: gitaar - Leslie Lopez: bas - Joost Kroon: drums - Frank van Dok, Jos de Haas: percussie

Voor en na het concert draaien DJ's Onno Paloma en Caat. Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en enkele zitplaatsen.

Kaarten voor dit concert zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.