Politie Drenthe

Zaterdag 24 december 2012

Provincie Drenthe, 24-12-2011

Aanhoudingen na huiselijk geweld

ASSEN Vrijdagmorgen heeft de politie een 40-jarige man aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin thuis ernstig hebben mishandeld. Hij is ingesloten en de zaak wordt opgepakt volgens het protocol huiselijk geweld, inclusief een huisverbod.

NIEUW BUINEN Vrijdagnacht heeft de politie een 31-jarige man uit Musselkanaal aangehouden na mishandeling van zijn vriendin in haar woning. De man is later in zijn woonplaats aangehouden, waarna hij is ingesloten.

EMMER COMPASCUUM Vrijdagavond kreeg de politie een melding van huiselijk geweld in Emmer Compascuum. Een 38-jarige man is daarbij aangehouden in verband met mishandeling van zijn vriendin. Hij is ingesloten.

Aanhoudingen na winkeldiefstallen

MEPPEL Vrijdagmiddag heeft de politie een meisje van 14-jaar uit Steenwijk aangehouden. Ze was in een winkel in de Kruisstraat betrapt bij de diefstal van een paar schoenen ter waarde van 25 Euro. Na verhoor is ze doorverwezen naar HALT.

EMMEN Vrijdagmiddag is een 42-jarige vrouw uit Emmen betrapt in een winkel aan het Mondriaanplein bij de diefstal van een petje van drie Euro. Ze is overgedragen aan de politie en krijgt een proces-verbaal.

Politie neemt vuurwerk in beslag

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond heeft de politie aan de Engweg enkele dozen zwaar vuurwerk in beslag genomen. De politie had informatie binnengekregen dat de 39-jarige bewoner in het bezit zou zijn van zwaar vuurwerk en deed een inval op zijn woonadres. De man is aangehouden. Het vuurwerk, onder andere tientallen lawinepijlen en dozen met mortieren, is in beslag genomen en wordt vernietigd. In de woning werd nog een hoeveelheid hennep met een weegschaal aangetroffen. Ook dit is in beslag genomen. De aangehouden verdachte is ingesloten en de politie doet een nader onderzoek.

Auto tegen boom

GIETEN Vrijdagavond reed een 47-jarige vrouw uit Gieten in haar auto over de Asserstraat. Ter hoogte van de afslag naar Eext raakte ze volgens eigen zeggen verblind door een tegenligger en botste daardoor tegen een boom. Ze is ter controle overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Verdachte aangehouden na mishandeling

ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie een 19-jarige Assenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 33-jarige man uit Haulerwijk in een café in de Brinkstraat. Na de mishandeling is hij er vandoor gegaan in een auto, maar werd vrij snel door een van de surveillanceautos achterhaald en aangehouden. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcomobilist betrapt

ASSEN Vrijdagnacht reed een 38-jarige automobilist uit Assen vanaf de Gymnasiumstraat de Vaart ZZ op en verleende daarbij geen voorrang aan een surveillanceauto. Bij controle bleek dat de man had gedronken, 1,4 promille. Hij krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aangehouden na bedreiging taxichauffeur

ZUIDLAREN Vrijdagnacht heeft de politie een man en vrouw, beide 25, uit Zuidlaren aangehouden. Ze worden ervan verdacht op de Emmalaan een 30-jarige taxichauffeur te hebben bedreigd met een mes. Er zou onenigheid zijn ontstaan over de ritprijs, waarna de chauffeur met een mes werd bedreigd en belemmerd bij het wegrijden. De twee zijn ingesloten en zullen nader worden verhoord.