bijZONdere nieuwe stichting opgericht


VLEUTEN, 20111224 -- Stichting bijZONder biedt ruimte aan kleinschalige en minder kapitaalkrachtige initiatieven, die zelf de middelen of mogelijkheden niet hebben om het grote publiek te bereiken. Door een duidelijk en overzichtelijke ‘portal’ te creeren, kan een donateur eenvoudig geld doneren aan dat doel wat het meest aanspreekt. Een van de belangrijkste uitgangspunten van Stichting bijZONder is transparantie: de donateur kan eenvoudig zien waar de donatie aan wordt besteed: voor een nieuwe voerbak voor oude, afgedankte paarden die worden opgevangen, is het voor een vakantiekamp voor zieke kinderen die anders nooit op vakantie kunnen,etc.. Stichtingen kunnen projecten presenteren op hun bijZONdere stichtingpagina.

Een van de belangrijkste uitgangspunten van Stichting bijZONder is transparantie: de donateur kan relatief eenvoudig zien waar de donatie aan wordt besteed. Is het voor een nieuwe voerbak voor oude en afgedankte paarden die worden opgevangen, of is het voor een vakantiekamp voor zieke kinderen die anders nooit op vakantie kunnen…. Stichtingen kunnen projecten presenteren op hun bijZONdere stichtingpagina.

Stichting bijZONder is opgericht door Raymond van der Wurff en Farah van den Hout: zij wilden eigenlijk zelf een goed doel starten maar merkten dat er al zoveel initiatieven zijn die vrijwel niemand kent. Waarom kent niemand deze prachtige doelen? Ze besloten om een verzamelplaats te creeren en de door hun geselecteerde bijZONdere stichtingen in het ZONnetje te zetten. Zij moesten de aandacht en donatuers krijgen die ze verdienen.





Stichting bijZONder