KRO

Memories KERSTSPECIAL 2011

Uitzenddatum: 25/12/2011

Kerst vieren we dit jaar in de Belgische Ardennen. In het adellijke Chateau de Presseux wil Annelies haar spijt betuigen aan Raimund, omdat ze met één pennenstreek een einde maakt aan hun relatie. Rob was jaren heimelijk verliefd op de Oostenrijkse Yvonne, maar op het moment suprême stopte hij liever zijn pijp...

Annelies & Raimund
`Het is over.' Dat schreef Annelies 30 jaar geleden aan de Duitse Raimund, zonder verdere uitleg. Bij het herlezen van de gevoelige liefdesbrieven die hij haar schreef, bekruipt haar een gevoel van schaamte. Accepteert Raimund haar excuus?

Ruth & Ivonei
Haar hele leven draagt ze zijn ring. Hij heeft haar ring al die jaren met zorg bewaard. "Als zij was gebleven, was zij de moeder van mijn kinderen geworden." Waarom zijn Ruth en de Braziliaanse Ivonei niet getrouwd?

Gijs & Wassilisa
Ontroerend was de uitzending eerder dit najaar met de vrolijke Gijs, die in de Oekraïne afscheid neemt van zijn Wassilisa. Gezien hun leeftijd denkt Gijs dat dit de laatste keer is dat hij haar in zijn armen sluit. Maar Anita nodigt hem uit om mee te gaan naar de Ardennen. Heeft Wassilisa de lange reis ervoor over om Gijs weer te zien?

Rob & Yvonne
Na vijftig jaar denkt Rob nog vaak aan Yvonne. Als ze elkaar over de telefoon spreken, voelt hij zelfs kriebels. Hij wil haar graag nog één keer in levende lijve ontmoeten. Anita regelt een romantisch diner voor twee. Zal hij deze keer wel zeggen wat hij voelt?

Fieneke & Coen
In een eerdere aflevering ontmoeten we Fieneke uit Harlingen, die dolgraag weer een keer Coen wil zien. Maar bon vivant Coen woont in Zuid-Frankrijk en Fieneke durft niet te vliegen... Coen krijgen we vervolgens op het laatste moment niet mee naar Nederland. Geen ontmoeting dus. Maar wel een herkansing in deze Kerstspecial...

KRO Memories, om 21.20 uur op Nederland 1