Bonnefanten Museum Maastricht

Gratis Kerstrondleidingen: Wensen & Wendingen

Wat wenst u het Bonnefanten toe nu Alexander van Grevenstein vertrekt? Doe mee aan de gratis rondleidingen in de kerstvakantie en vul onze wensboom!

De kerstperiode is dé tijd om nog een keertje terug te kijken op het afgelopen jaar en volop te dromen over de wensen van het komende jaar. Deze kerst is voor het Bonnefanten extra speciaal omdat Alexander van Grevenstein per 1 januari na 25 jaar afscheid neemt als directeur van het museum. Alexander realiseerde in deze kwart eeuw een aantal belangrijke zaken voor het museum, om er een paar te noemen: de tweejaarlijkse prijs voor hedendaagse kunst, de zogenaamde BACA; de euregionale samenwerking met instituten zoals het MAMAC in Luik, Alden Biesen in Bilzen en de te ontwikkelen ECI cultuurfabriek voor jonge kunstenaars in Roermond; belangwekkende tentoonstellingen zoals Luc Tuymans, Tal R en Exile on Main St. Maar Alexander's grootste verdienste is natuurlijk de bouw van een nieuw museum zoals dat nu sinds 1995 staat te schitteren aan de oevers van de Maas.

Op dit moment lopen er twee prachtige tentoonstellingen van zijn hand: Augenspiel waarin hij het onbevangen kijken naar kunst voorop stelt en oude met hedendaagse kunst combineert, en daarnaast is er Extended Drawing, de tentoonstelling met vier van zijn protagonisten. In de kerstrondleidingen worden leuke anekdotes, kleine geheimpjes en grappige verhalen aangehaald van de man achter dit beleid. In een uurtje krijgt u de twee tentoonstellingen op een ongedwongen manier te zien.
Wilt u Alexander nog iets moois toewensen of heeft u een hoopvolle gedachte die u met ons wil delen dan nodigen we u uit onze kerstboom mee te versieren met uw wens! En een gelukswens is het zeker, want de meest bijzondere wens wint ook nog een cadeau voor het nieuwe jaar!

Data
Maandag 26 t/m vrijdag 30 december en dinsdag 3 t/m zondag 8 januari 2012.

Tijdstip
11.30-12.30 uur.
Gratis met een geldig entreebewijs. Vooraf reserveren is niet mogelijk, maar bij grote drukte herhalen we een uur later de rondleiding. Gratis speurtocht voor kinderen
Te verkrijgen aan de infobalie.

Gesloten op 25 december 2011 en 1 januari 2012.

Download hier het persbericht als pdf

Foto Ernst van Loon