Projectorganisatie Maasvlakte 2


Kleintjes staan centraal in FutureLand

13-12-2011 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Sinds 1 september 2008 wordt gebouwd aan een nieuw stukje Nederland: Maasvlakte 2. FutureLand, het interactieve informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook tijdens de kerstvakantie is iedereen van harte welkom en besteedt FutureLand extra aandacht aan de jongste bezoekers.

Van 26 december tot en met 8 januari biedt het informatiecentrum unieke kinderrondleidingen aan. Samen met hun ouders/begeleiders ontdekken kinderen bijvoorbeeld hoe je nieuw land aanlegt, welke dieren vroeger allemaal leefden op de zeebodem en wat er allemaal voor spannends in een haven gebeurt.

Samen speuren
Nieuwsgierige bezoekertjes en hun ouders/begeleiders kunnen tijdens de kerstvakantie aanschuiven bij een presentatie die heel toegankelijk is en uitleg geeft over de aanleg van Maasvlakte 2 en alles wat daarbij komt kijken. Alle aspecten van dit grootse project, in begrijpelijke taal voor kinderen. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met behulp van een ontdekkingstocht maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar.

Praktische informatie
De speciale kinderrondleidingen door FutureLand worden georganiseerd van 26 december tot en met 8 januari en zijn gratis.
- Op werkdagen starten de speciale FutureLand kinderrondleidingen om 12:00 uur en 15.00 uur.

- Op 2e kerstdag en zondag 8 januari starten de FutureLand kinderrondleidingen om 11:30 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Land in Zicht!
Naast de speciale kinderrondleidingen is er nog meer te beleven in FutureLand. Tot en met 19 februari is de tentoonstelling `Land in zicht!' in de YangtzeZaal te bekijken. Boskalis en Van Oord presenteren hier een drietal grote baggerprojecten, namelijk de Palm Islands in Dubai, de reconstructie van het eiland Vilufushi in de Malediven en De Zandmotor.

FutureLand Express
Ook de FutureLand Express rijdt in de kerstvakantie voor een bijzondere rit op het nieuwe land. Zo kan alles wat binnen te zien is, buiten met eigen ogen worden bekeken. Voor een rit in de FutureLand Express à EUR 5,00 per persoon kan worden ingeschreven via de website van FutureLand: www.futureland.nl. Passagiers van de FutureLand Express moeten langer zijn dan 135 cm.