Naturalis

Nationaal Natuurhistorisch Museum leiden

Onderzoeken en verzamelen tijdens de kerstvakantie in Naturalis

Leiden, 19 december 2011 - Van 26 december tot en met 8 januari gaan bezoekers van Naturalis zelf op onderzoek en komen ze alles te weten over verzamelen. In de kerstvakantie zijn er in het museum volop activiteiten: creatieve workshops, onderzoek met echte objecten, theatervoorstellingen, live preparaties en meer.

Deel op

Onderzoeken en verzamelen tijdens de kerstvakantie in Naturalis

Doe en ontdek
Bij de Doe en ontdek specials doen bezoekers, net als onderzoekers, hun eigen ontdekkingen. Ze komen te weten wat een fossiel is door het zelf onder de loep te nemen. Ze zien uit welke botten een skelet bestaat en bouwen hun eigen aangepaste superhond. Aanraken is hier verplicht.

Live Science
In de zaal LiveScience worden echte preparaties uitgevoerd. We ontleden een mol, vleermuis of soms een bruinvis en bewaren de botten en de huid op een speciale manier. Kinderen ordenen hier hun eigen schelpenverzameling of nemen, samen met de begeleider, deel aan de interactieve theatervoorstelling over opa's schelpenkist. En wetenschappers vertellen over hun werk in de ScienceTalk.

Naturalia
In Verhaal op Zaal worden de bijzondere verhalen achter de dieren in de tentoonstelling Naturalia uitgelicht. Een kunstige verzamelfles maken kinderen van 6 t/m 12 jaar in de creatieve knutselworkshop `verzamelfles maken'. Met het nieuwe speurspelboekje Naturalia leren kinderen van 3 t/m 8 jaar alles over verzamelen. De opgedane kennis kan vervolgens in de quiz in de Cinema getest worden.

Neem eigen natuurvondsten mee naar Natuur op Spreekuur op woensdag 28 december en 4 januari. Onze deskundige helpen graag bij het op naam brengen.

Alle activiteiten in deze periode zijn gratis toegankelijk met een geldig toegangsbewijs. Behalve het Naturalia speurspel dat voor EUR
1,50 verkrijgbaar is bij de kassa.

Op 25 december en 1 januari is Naturalis gesloten. Op 31 december zijn er geen speciale activiteiten.