Politie Gelderland-Midden

Reeks auto's vernield in Zevenaar

Publicatiedatum: 26-12-2011 11:44:21

ZEVENAAR - In Zevenaar is in het weekend van 24 en 25 december een reeks vernielingen aangericht aan auto's. In de componistenbuurt werden van zeker zes auto's banden lek gestoken. Op de Kampsingel bleken van een aantal auto's ruiten te zijn gesneuveld. Op de Zonegge werd een geparkeerd busje bij het politiebureau beschadigd doordat er met stenen tegenaan was gegooid.

In de loop van zaterdagavond werden bij de politie meldingen gedaan van lekgestoken banden van geparkeerde auto's. Op de Wagnerstraat bleek dat drie keer te zijn gebeurd, op de Chopinstraat één keer.

Opgepakt
Eerder op de avond ontdekten surveillerende agenten dat er op de Marktstraat en Kerkstraat geprobeerd was winkelruiten te vernielen. Kort daarop werd ontdekt dat er op de parkeerplaats aan de Kampsingel zeker drie autoruiten waren gesneuveld. Op aanwijzen van getuigen kon even later een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats worden opgepakt op verdenking van zijn betrokkenheid bij de incidenten.

Politiebureau
In de vroege ochtenduren van zaterdag ontdekten agenten dat er bij het politiebureau kennelijk met stenen was gegooid waarbij een politieauto beschadigd raakte. Of er verbanden bestaan tussen de incidenten is nog onbekend en wordt onderzocht.
(2011147981/2011147997/2011148170-pk)