Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 26 december

Noord-Holland Noord, 26-12-2011 o 14.00 uur

Verdachte straatroof aangehouden

Hoorn, zaterdag 24 december 2011.

Rond 2.45 uur is op het Grachtje Over een 18-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van het beroven van een 16-jarige jongen uit Hoorn. Het slachtoffer werd ter hoogte van de flats aan het Westfriese Hof beroofd door twee mannen. Zij duwden hem in de bosjes bij de vijver achter de gebouwen aan de Westfriese hof en de mannen eisten zijn telefoon. Hij kreeg klappen en de daders gingen er vandoor. Later werd het slachtoffer in de hal van een flat wederom door het tweetal aangesproken. Nu eisten zij geld. Een van de verdachten kon kort daarop worden aangehouden, hij probeerde er nog vandoor te gaan, maar die poging mislukte. Naar de andere verdachte van de beroving is de politie nog op zoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn (0900- 8844).

Huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 23 december 2011.

Om 17.00 uur hebben politieagenten in zijn woning een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. De vrouw kreeg klappen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting en vernieling woning

Venhuizen, zondag 25 december 2011.

Rond 5.30 uur probeerden twee mannen brand te stichten bij een bewoonde woning aan de Leeuwerik. Zij gebruikten een brandbare vloeistof om een deur in de brand te steken en gooiden ramen van de woning in. Ook worden zij verdacht van het vernielen van een auto. De politie kon het tweetal, een 26-jarige man uit Oostwoud en een 21-jarige man uit Venhuizen aanhouden. Aanleiding van deze brandstichting en vernielingen is vermoedelijk een al langer lopend conflict tussen de bewoners van de straat. De 26-jarige man schold de agenten die hem naar het politiebureau brachten uit. Hiervan wordt aangifte gedaan. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Koperdieven aangehouden

Noord-Scharwoude, zaterdag 24 december 2011.

Op de Klaregroetweg zijn rond 00.30 uur een 36-jarige man uit Castricum en een 34-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van koper vanaf een gebouw aan de Klaregroetweg. Dit dak bestaat uit koperen platen. Omdat er intensief wordt gecontroleerd bij dit gebouw, zag een getuige de verdachten aan het werk. Hij belde de politie die kort hierop de dieven aanhield. Het koper lag in de achterbak van hun voertuig. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt. Hun voertuig is in beslag genomen.

Zeer jonge straatrovers aangehouden, getuigen gezocht

Den Helder, zaterdag 24 december 2011.

Rond 23.30 uur is een 19-jarige man uit Den Helder met een op een vuurwapen lijkend voorwerp bedreigd door een groep wel heel jonge straatrovers. Hij liep over de Koningsstraat toen hij werd benaderd door een groep van 5/6 jonge jongens, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst en één Zuid-Europese jongen. Een van hen duwde een pistool tegen het hoofd van de man en eiste geld. Het slachtoffer vermoedde dat het geen echt wapen was en joeg de jongens weg. Kort daarop konden agenten op de Marsdiepstraat/Waddenzeestraat drie jongens aanhouden die voldeden aan het signalement. Het gaat om jongens van 12 en 13 jaar uit Hoorn en Den Helder. De jongens moesten mee naar het politiebureau en zijn zondagavond weer aan hun ouders meegegeven. Morgen worden zij voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De politie wil graag in gesprek met getuigen van dit incident. Ook wil de politie weten of ook andere personen bedreigd zijn door deze jonge jongens. U kunt contact opnemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900 8844.

Hond doodgeslagen, vriendin bedreigd

Alkmaar, maandag 26 december 2011.

Bij een echtelijke ruzie is net na middernacht een klein hondje door zijn baas, een 35-jarige man uit Alkmaar, doodgeslagen en heeft hij tevens zijn vriendin bedreigd. De twee waren wat langer dan gepland van huis geweest waardoor de hond in het huis had gepoept. Hierop werd de man zo boos dat hij het dier met de stang van een stofzuiger zo hard sloeg dat de hond stopte met ademen. De vrouw rende het huis uit om hulp te halen bij familie. Ook een familielid werd aangevlogen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het hondje is opgehaald door de Dierenambulance en zal worden onderzocht.

Woninginbraken

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Heeft u rond de tijdstippen van de hieronder vermelde woninginbraken verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900 8844. Als u ziet dat onbekende personen zich verdacht ophouden bij een woning, dan is dat een heterdaadsituatie en kunt u het noodnummer van de politie bellen: 1-1-2.

Bergen, zondag 25 december 2011.

Bij een woning aan de Breelaan is ingebroken tussen 15.00 en 23.10 uur. De daders kwamen binnen via een slaapkamerraam en gingen er vandoor met nog onbekende buit.

Heerhugowaard, zondag 25 december 2011.

Bij een woning aan de Bickerstraat is ingebroken tussen zaterdag 16.00 uur en zondagnacht 2.30 uur. De dieven kwamen binnen via een raam op de bovenverdieping en gingen er vandoor met sieraden en tafelzilver.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 24 december 2011.

Tussen 10.30 en 23.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Voorburggracht. De dieven kwamen binnen via een raam aan de voorzijde van het huis en gingen er vandoor met een laptop en sieraden.

Hoorn, zondag 25 december 2011.

Bij een woning aan de Ekster is vermoedelijk tussen zaterdag 20.00 en zondag 25 december 12.00 uur ingebroken. Het is nog niet bekend hoe de dieven binnen kwamen. Ze hebben in ieder geval een televisie ontvreemd.

Callantsoog, zaterdag 24 december 2011.

Tussen vrijdag 15.00 uur en zaterdag 15.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Duinvoet. De dieven kwamen binnen via een raam aan de achterzijde en gingen er vandoor met sieraden en geld.

Abbekerk, zondag 25 december 2011.

Bij een woning aan de Dorpsstraat is ingebroken tussen 00.45 en 4.00 uur. De daders kwamen binnen via de achterdeur. Ze gingen er vandoor met de auto van de bewoners en een handtas. Het gestolen voertuig is een bruine BMW 525d met het kenteken 39-RFF-5.

Alkmaar, zondag 25 december 2011.

Tussen 17.30 en 22.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Dr. Schaepmankade. De inbrekers kwamen binnen via een achterraam en gingen er vandoor met computerspellen, horloges en kerstkadootjes.

De Koog, zaterdag 24 december 2011.

Tussen 16.30 en 21.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Zeekraal. De daders kwamen binnen via een raam aan de achterzijde en gingen er vandoor met sieraden.

Warmenhuizen, zaterdag 24 december 2011.

Tussen vrijdag 16.30 en zaterdag 10.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Maasweid. De daders kwamen binnen via een achterdeur en gingen er vandoor met een kluis.

t Zand, zondag 25 december 2011.

Bij een woning aan de Leeuwstraat is tussen 14.30 en 22.45 uur ingebroken. De dieven kwamen binnen via een achterdeur en gingen er vandoor met sieraden en pasjes.

Bergen, zaterdag 24 december 2011.

Bij een woning aan de Ruïnelaan is ingebroken tussen 18.30 en 20.15 uur. De dieven kwamen binnen via een raam en gingen er vandoor met een kluis.

Zwaag, zondag 25 decembe 2011.

Tussen 10.00 en 23.35 uur is ingebroken bij een woning aan de Paardenweide. De dieven kwamen binnen via een raam aan de voorzijde en zij gingen er vandoor met onbekende buit.

Venhuizen, zondag 25 december 2011.

Bij een woning aan de Westerbuurt is tussen 16.50 en 22.30 uur ingebroken. De dieven kwamen binnen via een raam aan de achterzijde en gingen er vandoor met onder andere een laptop. De politie onderzoekt of de verdachte man uit Kosovo die rond 20.00 uur is aangehouden bij een inbraak op de Buurt ook met deze inbraak in verband kan worden gebracht.

Noord-Scharwoude, maandag 26 december 2011.

Tussen zondag 15.00 uur en maandag 00.20 uur is ingebroken bij een woning aan de Anna van Burenstraat. De daders kwamen binnen via een raam in de bijkeuken en gingen er vandoor met onbekende buit.

Zuid-Scharwoude, zondag 25 december 2011.

Tussen 12.00 en 23.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Langeweide. De daders kwamen binnen via een raam aan de achterzijde en gingen er vandoor met een laptop, computerspellen en een camera.

Warmenhuizen, zondag 25 december 2011.

Tussen 14.30 en 23.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Nade Heij. De daders kwamen binnen via een deur in de bijkeuken en gingen er vandoor met sieraden.

Warmenhuizen, zondag 25 december 2011.

Tussen 15.00 en 21.45 uur is ingebroken bij een woning aan de Sportlaan. De dieven kwamen binnen via een raam aan de achterzijde en gingen er vandoor met geld.

Broek op Langedijk, zondag 25 december 2011.

Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 12.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Dijk. De daders kwamen binnen via een raam aan de achterzijde van de woning en zij gingen er met nog onbekende buit vandoor.

Buurtbewoners houden woninginbrekers aan

Ursem, zaterdag 24 december 2011.

Twee bewoners van de Noorddijkerweg twijfelden geen moment toen zij rond 20.00 uur zagen en hoorden dat er werd ingebroken bij een woning in deze straat. Ze zetten met hun eigen voertuigen de auto van de inbrekers klem. Zo konden de dieven er niet met de auto vandoor gaan. Een van de buurmannen kon in de voortuin een 21-jarige man uit Heerhugowaard aanhouden. De andere verdachte ging er vandoor. Agenten konden de tweede verdachte, 22 jaar uit Heerhugowaard kort hierop aanhouden op de Gors. De inbrekers hadden gestolen waar bij zich, maar zijn de woning aan de Noorddijkerweg niet in geweest, wel hebben zij schade veroorzaakt aan kozijnen en deuren. Het door de buurtbewoners klemgereden voertuig bleek op 19 december te zijn gestolen in Hoorn. Na het onderzoek krijgt de eigenaar zijn voertuig terug. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn inverzekering gesteld. Politieonderzoek moet uitwijzen of zij bij meer inbraken in de omgeving betrokken waren.

Inbreker Venhuizen aangehouden

Venhuizen, zondag 25 december 2011.

Rond 20.00 uur is ingebroken bij een woning aan De Buurt. Een agent noteerde eerder op de avond al het kenteken van een verdacht voertuig in Venhuizen. Terwijl agenten op zoek gingen naar dit voertuig, kwam de melding van de inbraak bij de politiemeldkamer binnen. De agenten controleerden om die reden het voertuig en hielden de bestuurder, een 34-jarige man uit Kosovo aan, hij is meegenomen naar het bureau. Vanuit de woning werden sieraden en tafelzilver gestolen. De spullen zijn nog niet terecht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of hij met meer inbraken in verband kan worden gebracht.

Inbreker overlopen door alerte buurtbewoners

Warmenhuizen, zondag 25 december 2011.

Twee alerte buurmannen hebben rond 20.30 uur op de Jan Arentsweg twee inbrekers overlopen. Een 47-jarige man uit Warmenhuizen zag in een woning licht aangaan terwijl hij wist dat de bewoners er op dat moment niet waren. Met een andere buurman is hij hierheen gelopen. Op dat moment kwamen twee onbekende mannen de woning uit. De buurmannen probeerden hen aan te houden, maar die poging mislukte. Ook agenten deden een zoekslag in de omgeving.De daders lieten een zak met goederen achter in de woning, forensisch rechercheurs onderzoeken tas en inhoud. De verdachten zijn vermoedelijk Poolse mannen. Ze waren rond de dertig jaar oud en droegen opvallende skijacks. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 8844)

Oudorp, zondag 25 december 2011.

Bij een woning op de Neptunusstraat hebben alerte buurtbewoners rond 22.50 uur een inbreker overlopen. Buren zagen dat een raam aan de voorzijde van de woning was opengebroken en ze zagen een onbekende jongeman naar buiten komen door het raam. Een buurman probeerde de verdachte nog tegen te houden, maar toen kwam verdachte nummer twee ook het raam uit. De twee gingen er lopend vandoor richting de Spar. Agenten hebben in de omgeving gezocht. Volgens getuigen gaat het om twee ongeveer 20-jaar oude mannen met Zuid-Europees/Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze waren beiden slank en ongeveer 1.70 meter lang. Een van hen droeg een pet, de ander had zeer kort geschoren haar. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900- 8844).

Dronken tegen paal

Schagen, maandag 26 december 2011.

Agenten zagen omstreeks 3.20 uur een auto met hoge snelheid over de Torenstraat rijden. Hij raakte net niet het politievoertuig en minderde ook geen vaart op de plaats waar agenten met een aantal jongeren in gesprek waren. Om te onderzoeken wat er met de bestuurder aan de hand was ging de politie achter hem aan. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging nog harder rijden. De auto reed zelfs de fietstunnel onder de N245 in. Op de Fazantenhof kwam het voertuig tot stilstand door een botsing met een paaltje. Daarbij raakte de auto total loss. De bestuurder rende hard weg en agenten vonden hem later buiten bewustzijn in een tuin aan de Patrijzenhof. De man kwam snel weer bij en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij weigerde mee te werken aan de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Met drank op tegen lantaarnpaal

Enkhuizen, zondag 25 december 2011.

Rond 21.20 uur is een 41-jarige vrouw uit Enkhuizen aangehouden op Westerstraat. Zij is op de Vette Knol met haar auto tegen een lantaarnpaal aangereden en bleek met ruim vijf keer teveel drank op te hebben gereden. Omstanders probeerde te voorkomen dat de vrouw weer zou gaan rijden. Zij stapte toch in. Kort daarop kon de melder haar auto klemrijden en ze ging er te voet vandoor richting de Westerstraat. Agenten hielden haar aan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en ze krijgt een proces-verbaal.

Spiegels vernield, getuigen gezocht

Bergen, zaterdag 24 december 2011.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn van ongeveer vijf autos die geparkeerd stonden in de Kloosterlaan de autospiegels vernield. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel: 0900- 8844.

Banden lek gestoken, getuigen gezocht

Alkmaar, zaterdag 24 december 2011.

Tussen vrijdag 23.00 en zaterdag 9.00 uur zijn van ongeveer tien autos de banden lek gestoken van autos die geparkeerd stonden op de Otellostraat. De politie is op zoek naar getuigen die deze nacht verdachte personen hebben gezien of gehoord, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar: 0900 8844.