Gemeente Hardenberg

Kinderen uit Dedemsvaart spelen in Wintermusical

19 december 2011

Op dinsdag 27 december is er een spetterende Wintermusical in Dedemsvaart voor alle kinderen van groep 1 t/m 4 van de Brede Scholen uit Dedemsvaart. De kinderen kunnen zelf meespelen in het verhaal. De workshop begint om 13.00 uur in gebouw 't Centrum en de Wintermusical start om 15.15 uur.

Kinderen van groep 1 t/m 4 van de Brede Scholen uit Dedemsvaart kunnen deelnemen voor twee euro per persoon. De Wintermusical start om 13.00 uur met het voorlezen van het winterverhaal. Na het voorlezen mag iedereen meedoen aan een workshop dans, muziek, toneel, turnen, zang of beeldende vorming. In de workshops oefenen de kinderen de voorstelling.

De Wintermusical is in de grote zaal van gebouw 't Centrum in Dedemsvaart. De zaal is om 15.00 uur geopend voor publiek en vanaf 15.15 uur mogen de kinderen schitteren in hun eigen musical.

Spraak- en taalontwikkeling
Deze musical is een initiatief van de combinatiefunctionarissen Cultuur in het kader van de Brede School. Combinatiefunctionarissen werken deels tijdens schooltijd en deels na schooltijd en zijn daardoor goed in staat verbindingen te maken. Door de kunst- en cultuurworkshops wordt op speelse wijze een bijdrage geleverd aan de spraak- en taalontwikkeling van de leerlingen.

Samenwerking
De Wintermusical wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen Cultuur in samenwerking met Kinderkoor Toontje Hoger, Dansschool Harald Drenth, Gymvereniging Sportief Dedemsvaart, Frank Hofman en Veerle van Kesteren (toneelworkshop), Gea v.d. Woude en Robin Goeree (muziekworkshops), Alieke Dijk en Marije Meesters (beeldende kunst). Sponsoring van gebouw 't Centrum, C1000 en Hema.