Openbaar Ministerie

Cold case zaak De Kruys-Deen opnieuw in Opsporing Verzocht

22 december 2011 - Arrondissementsparket Assen

Het programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 27 december opnieuw aandacht aan het onderzoek naar de dood van de 88-jarige Jannie De Kruys-Deen in Meppel.

In de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni 2009 werd zij levenloos en deels vastgebonden aangetroffen in haar kamer in een woon- en zorgcentrum aan de Reestlaan in Meppel. De politie heeft een Team Grootschalig Optreden (TGO) opgestart en de zaak uitgebreid onderzocht. Ondanks de inspanningen die destijds zijn verricht, is er nog geen verdachte aangehouden in deze zaak. Het onderzoek is afgelopen jaar afgerond en overgedragen aan het Cold Case team van de drie noordelijke korpsen.

In de speciale uitzending van Opsporing Verzocht staan twee cold case zaken centraal. Het onderzoek naar de dood van Jannie de Kruys-Deen is hier één van. In deze aflevering wordt uitvoering ingegaan op het onderzoek. Daarnaast wordt opnieuw de hulp van het publiek ingeschakeld om deze zaak op te lossen.

Opsporing Verzocht begint dinsdag 27 december op Nederland 1 om 21:30 uur en wordt woensdagochtend 28 december herhaald op Nederland 2, omstreeks 11.15 uur.