Politie Drenthe

Dinsdag 27 december 2011

Provincie Drenthe, 27-12-2011

Inbraak

GIETERVEEN Onbekenden hebben tussen zondagmiddag en maandagmorgen ingebroken in ene in aanbouw zijnde boerderij aan de Hunzeweg in Gieterveen. Daarbij zijn o.a. een Anssems aanhanger, een steiger en meerdere gereedschappen buitgemaakt. Men kwam binnen door een deur te forceren.

Bromfiets gestolen

SMILDE Tussen maandagochtend 03.00 en maandagmiddag 14.00 uur is uit de achtertuin bij een woning aan de Prins Hendrikstraat in Smilde een zwarte Derbi Senda bromfiets gestolen. De 17-jarige eigenaar deed aangifte.

Hond mogelijk vergiftigd

EELDE Maandagmiddag is de hond van mensen uit Eelde plotseling overleden, mogelijk na het eten van gif. De hond werd uitgelaten op het fiets- en voetpad langs de Kerkhoflaan in Eelde. De hond vond in de berm een bot. Thuis aangekomen werd het dier erg ziek. Een bezoek aan een dierenarts mocht niet meer baten. Het dier overleed. Volgens de dierenarts is de kans groot dat dit te wijten is aan het eten van gif, mogelijk strychnine. Het bot dat in eerste instantie in de sloot was gegooid is later weer opgehaald. Onderzocht wordt waar de hond precies aan is overleden. De politie waarschuwt eigenaars van honden en katten voorzichtige en oplettend te zijn bij het uitlaten van hun dieren in de omgeving van de Kerkhoflaan.