Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Petitie voor stoptrein Leiden - Den Haag ev

treinreizigers2 Rover afdeling Holland Rijnland start een petitie op reizigersprotest.nl voor het herstel van de stoptreinverbinding tussen Leiden Centraal en Dordrecht. Sinds de nieuwe NS-dienstregeling kunnen stoptreinreizigers vanaf de populaire stations De Vink en Voorschoten niet meer zonder overstappen naar Den Haag HS, Delft en verder reizen. De reistijd wordt hierdoor teveel verlengd, vindt Rover.

Tot 10 december 2011 konden reizigers op de stations De Vink en Voorschoten vier keer per uur een stoptrein richting Leiden/ Den Haag nemen, waarvan tweemaal per uur de trein rechtstreeks verder reed richting Dordrecht. Veel forenzen en studenten van de Haagse Hogeschool en de TU Delft maakten gebruik van deze lijn.

Sinds de nieuwe treindienstregeling moeten reizigers vanaf stations De Vink en Voorschoten altijd overstappen. Voor reizigers op het korte traject naar Den Haag HS betekent dit bijna een verdubbeling van de reistijd. Naar schatting worden hierdoor zo'n 600 reizigers per dag gedupeerd.

Rover afdeling Holland Rijnland ontvangt veel klachten over de verslechterde verbinding. Op aanvraag van een groep gedupeerde treinreizigers besloot Rover daarom een petitie te lanceren voor het herstel van de stoptreinverbinding. De petitie is te tekenen via deze link en zal naar verwachting eind januari aan NS worden aangeboden.