Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 27-12-2011

Aangehouden

UTRECHT Maandag 26 december werden zes jongeren aangehouden in een kelderbox.

Omstreeks 16.10 uur werden agenten naar het Thomas a Kempisplantsoen gestuurd. Daar zouden jongens hebben ingebroken in een kelderbox. Ter plaatse troffen agenten zes jongeren aan in de kelderbox. De deur was kapot, maar dit bleek niet door de groep gedaan te zijn. Alle verdachten, een 14-jarige jongen, 4 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, allen uit Utrecht, zijn aangehouden. Zij zijn na onderzoek naar huis gestuurd met een bekeuring voor baldadigheid.

Getuigenoproep: inbraak vrachtschip

UTRECHT Zondag 25 december werd een inbraak gepleegd in een vrachtschip. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 11.25 uur werden agenten naar de Rooseveltlaan gestuurd in verband met een inbraak in een vrachtschip. Ter plaatse bleek dat een ruit ingeslagen was en dat de inbrekers daardoor de woning in waren gegaan. De inbrekers hebben diverse goederen gestolen.

De politie verzoekt getuigen van de inbraak contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Woningbrand

UTRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 december ontstond een brand in een woning aan de Roelantdreef. Eén man werd aangehouden op verdenking van brandstichting.

Omstreeks 05.40 uur kreeg de politie een melding van een brand in een woning aan de Roelantdreef. De politie en brandweer gingen ter plaatse. Er werden 10 woningen ontruimd. Getuigen gaven aan dat zij een man hoorden schreeuwen en daarna glasgerinkel hoorden. Een 30-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op verdenking van brandstichting.