Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.55 uur

Utrecht, 27-12-2011

Man aangehouden

HARMELEN Een 33-jarige man uit Amsterdam is vrijdag 23 december aangehouden op verdenking van insluiping in een woning aan Reijerscop.

De bewoner overliep de man omstreeks 14.40 uur in zijn woonkamer. De betrapte man rende de woning uit, maar werd door buurtbewoners aangehouden en overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de man niets uit de woning had gestolen. De Amsterdammer verklaarde dat hij de woning via de niet afgesloten deur was binnengelopen. Hij zocht de bewoner om die naar werk te vragen.

De man bleek wel een rugzak bij zich te hebben met daarin gereedschap. Het gereedschap werd aangemerkt als inbrekerswerktuig en op grond van de bepalingen in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente in beslag genomen. De auto van de Amsterdammer werd ook onderzocht, maar daar werd niets bijzonder in aangetroffen.

De hulpfofficier van justitie pleegde overleg met de officier van justitie. Die besliste dat er niet voldoende bewijs was voor een misdrijf. Hierop werd volstaan met het opmaken van een proces-verbaal tegen de man wegens overtreding van de APV: het voorhanden hebben van inbrekersgereedschap.

Rijbewijs ingevorderd

OUDEWATER Van een 23-jarige motorrijder uit Gouda werd zondag 25 december het rijbewijs ingevorderd. Agenten betrapten hem omstreeks 16.30 uur op Willeskop. Hij reed met zijn motor 67 km. harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u. Tegen de Gouwenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Betrapt op vernieling en wildplassen

MIJDRECHT Agenten betrapten zaterdag 24 december twee Mijdrechters op vernieling en wildplassen.

Gezien de vele meldingen van overlast vuurwerk besloten politiebikers omstreeks 21.40 uur het tweetal te volgen om hen op heterdaad te betrappen op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Op de Steven van Rumelaerstraat liep één van de knapen naar een geparkeerde auto en begon er tegenaan te urineren. De andere knaap vernielde de ruitenwisser van de achterruit. De knaap die wildplaste, kreeg een bekeuring.

De andere knaap, 18 jaar uit Mijdrecht, werd aangehouden op verdenking van vernieling. Hij verklaarde de schade aan de eigenaar van de auto te willen vergoeden en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Betrapt op openbare dronkenschap en wildplassen

WOERDEN Een agent betrapte zondag 25 december een man op openbare dronkenschap en wildplassen.

Omstreeks 02.35 uur zag de agent de man, 44 jaar uit Woerden, op de Rijnstraat wildplassen. De agent wilde de man staande houden, maar die had daar kennelijk geen zin in. De agent pakte de man vast, maar die rukte zich steeds los. De agent wist uiteindelijk de man met assisterende agenten aan te houden en onder controle te brengen. De man werd naar het bureau overgebracht.

Op het bureau werd de identiteit van de Woerdenaar vastgesteld en gecontroleerd aan de hand van het naar het bureau gebrachte paspoort. Na het opmaken van proces-verbaal werd de man in vrijheid gesteld.