Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 27-12-2011

Man door het lint

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 december hielden agenten in de Schoolstraat in Nieuwegein een onbekende man aan voor belediging en openbaar dronkenschap.

Rond 04.00 uur s nachts reed de politie in de Schoolstraat in Nieuwegein toen zij een man zagen lopen. Zij spraken hem aan en vroegen om zijn identiteitsbewijs. Hij reageerde agressief, had zijn identiteitsbewijs niet bij zich en wilde zijn naam niet geven. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de rit ging de man door het lint en beledigde de agenten. De man kreeg uiteindelijk proces-verbaal voor belediging en openbare dronkenschap.

Man met openstaande boetes aangehouden

HOUTEN In de nacht van zondag 25 op maandag 26 december hielden agenten een auto staande op Het Erf in Houten. De bestuurder bleek een openstaande boete te hebben.

Tussen 05.00 en 06.00 uur stonden een agent op Het Erf op een takel te wachten om een auto met inbrekerswerktuigen mee te nemen. Een auto kwam meerdere malen langsrijden en werd staande gehouden. De bestuurder, een 19-jarige man uit Houten, bleek een openstaande boete te hebben en werd aangehouden. De passagier wist uiteindelijk te ontkomen. In de auto bleken inbrekerswerktuigen te liggen, waarvoor de man een proces-verbaal heeft gekregen.

Jongen bekent vernieling prullenbak
HOUTEN Uit ingesteld onderzoek bleek dat een 16-jarige jongen uit Houten betrokken was bij de vernieling van een vuilcontainer. De vuilcontainer, eigendom van de gemeente Houten, werd vrijdag 16 december rond 23.30 uur op de Odijkseweg opgeblazen. De brokstukken werden tot tien meter verderop aangetroffen. Bij de jongen thuis werd nog 1 vuurwerkstaaf van het type Cobra 6 aangetroffen. Met de andere vuurwerkstaaf was de prullenbak vernield. Met de ouders van de jongen werd overeengekomen dat de schade aan de gemeente werd vergoed. De zaak tegen de jongen zal via HALT verder worden afgewerkt. In die avond en nacht van zaterdag 17 december vonden meer vernielingen plaats. Op de Meercamp werd een auto en op het Wed werd een prullenbak met vuurwerk vernield, waarbij ook een ruit van een gebouw sneuvelde. Rond 00.30 uur raakte door vuurwerk een geparkeerde auto op de Hoorncamp in brand. Het onderzoek naar deze vernielingen wordt voortgezet. De politie vraagt iedereen die hier informatie over heeft dit te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000