Directeurswisseling Vereniging van Leidingeigenaren VELIN

Persbericht van Wissenraet van Spaendonck

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Leidingeigenaren in Nederland (VELIN) op 24 november jl., heeft de heer Pim van der Maas afscheid genomen als Directeur van de VELIN. De heer Van der Maas was sinds 1996 betrokken bij de VELIN, waarvan een aantal jaren als voorzitter en sinds 2008 als directeur.

De heer Van der Maas wordt per 1 januari 2012 als Directeur van de VELIN opgevolgd door Frans Driessen.
De heer Driessen is opgeleid tot scheikundig ingenieur (TU Eindhoven). Hij heeft ruime ervaring in de industrie, zowel vakinhoudelijk als ook op bestuurlijk gebied.
Zijn kennismaking met pijpleidingen begon bij Texaco (nu Chevron) als een van de aandeelhouders van RRP (Rotterdam- Rijn Pijpleiding Maatschappij), ASP (Amsterdam Schiphol Pijpleiding CV) en TEAM terminal BV. Tot maart van dit jaar was hij eveneens als bestuurslid betrokken bij de Velin.

Bij de Vereniging van Leidingeigenaren in Nederland (VELIN) zijn 25 bedrijven aangesloten die samen beschikken over zo'n 19.000 km buisleidingen binnen Nederland: 15.000 km hoge druk buisleiding voor het transport van aardgas en 5.000 km voor het transport van aardolie, aardolieproducten en chemische stoffen. VELIN richt zich op deze grote pijpleidingsystemen die in gebruik zijn voor m.n. interregionaal transport.

*




Razende Robot Reporter