Hoofdprijs Grote Clubactie valt in Udenhout

Persbericht van Nationale Grote Clubactie

Grote winnaar: Het Nederlandse verenigingsleven

Tilburg, 20 december 2011- De hoofdprijs van 100.000 euro belastingvrij is dit jaar gewonnen door een inwoonster uit Udenhout. Sam en Lars Verhoeven, leden van gymnastiek- en turnvereniging "Door Oefening Sterk" (DOS), verkochten het winnende lot.

Vereniging
Gymnastiek- en turnvereniging DOS heeft dit jaar voor het eerst deelgenomen aan de Grote Clubactie. "Dat het winnend lot bij onze club is gevallen, is natuurlijk geweldig en geeft een stimulans voor de komende jaren" ,aldus contactpersonen Bart van Beerendonk en René van de Brand. De vereniging heeft ruim 3.000 euro voor de clubkas opgehaald. Met de verkoopopbrengsten worden onder andere nieuwe attributen aangeschaft die aan vervanging toe zijn.

Bezuinigingen
Gemeenten bezuinigen noodgedwongen op subsidies voor onder andere het verenigingsleven. De Grote Clubactie draagt bij aan extra financiële mogelijkheden, die verenigingen in deze tijd van bezuinigingen hard nodig hebben. Dit jaar hebben ruim 6.000 verenigingen deelgenomen aan de Grote Clubactie door heel Nederland. Van de opbrengst van deze landelijke loterij gaat 80% rechtstreeks naar de clubkas. Dit jaar hebben de deelnemende verenigingen samen ruim 6,7 miljoen euro opgehaald.

Maatschappelijk belang
De Grote Clubactie zet zich al bijna 40 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven. Verenigingen zijn belangrijk voor beweging, ontspanning en sociale contacten. Het gaat om organisaties met veel vrijwilligers waarbinnen mensen, jong of oud, met elkaar bijdragen aan een maatschappij waarin we prettig met elkaar kunnen (samen)leven. Sinds het jaar van oprichting is er circa 182 miljoen euro uitgekeerd aan het Nederlandse verenigingsleven.

*

Links:
http://www.clubactie.nl



Razende Robot Reporter