Politie Groningen

Dinsdag 27 december 2011

Provincie Groningen, 27-12-2011

Man wegens huiselijk geweld aangehouden

VEENDAM Maandagavond heeft de politie een 54-jarige inwoner van Veendam in zijn woning aangehouden. Hij had daarvoor zijn 51-jarige vrouw in het gezicht geslagen. De reden hiervan is onduidelijk. Het slachtoffer is zelf naar de dokterspost en vervolgens naar het ziekenhuis gegaan om zicht te laten onderzoeken en te behandelen. De man is ingesloten in het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man met kapmes aan

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 45-jarige inwoner van Groningen in de Tweede Drift Spilsluizen in Groningen aangehouden. Agenten waren kort daarvoor aangesproken door een getuige die had gezien dat twee mannen met kapmessen aan het zwaaien waren in de Muurstraat. Ook zouden de mannen geroepen hebben dat ze iedereen zouden slaan. De agenten stelden een onderzoek in. Toen de verdachten de agenten zagen gingen zij er vandoor. Na een korte achtervolging te voet wisten de politiemensen een van de verdachten aan te houden. Hij bleek tijdens de fouillering een kapmes van ongeveer 40 cm lengte in zijn bezit te hebben. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen en tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers stelen flatscreen tvs uit woning

OUDE PEKELA In een woning in de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela is maandagavond ingebroken. De buren hoorden omstreeks 19.00 uur geluid bij de woning en zagen twee jonge mannen met witte petten weglopen. De jonge mannen hadden ieder een flatscreen onder de arm. De buurman zette de achtervolging in maar de jongens wisten te ontkomen. Ze lieten daarbij wel de tvs achter in het gras. De tvs zijn weer terug bij de 67-jarige eigenaar. De politie heeft de aangifte opgenomen. De daders zijn niet meer in de omgeving aangetroffen.

Auto tegen de boom een inzittende gewond

VLAGTWEDDE Maandagavond is een 20-jarige bestuurder afkomstig uit de gemeente Vlagtwedde met zijn auto tegen een boom gereden in de Weenderstraat in Vlagtwedde. Naast hem in de auto zat een 19-jarige inwoner van Musselkanaal die daarbij gewond raakte aan zijn been. Het slachtoffer is met overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De bestuurder gaf aan geen klachten te hebben. Zijn auto was echter zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger en daardoor in de berm kwam. In de berm kwam hij uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De politie heeft een onderzoek ingesteld en maakt een rapportage op van de aanrijding. De brandweer heeft ter plekke de weg schoongespoten.

Man aangehouden na slaan en lastig vallen van vrouw

MARUM De politie heeft maandagnacht een 18-jarige man uit Marum in een uitgaansgelegenheid aan de Kruisweg in Marum aangehouden. De man had een 22-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Marum, onzedelijk betast. Toen zij hier wat van zei werd zij in het gezicht geslagen. De vrouw liep een bloedneus. Het slachtoffer vertelde haar verhaal aan een van de portiers. De portiers hebben de politie gebeld waarna de agenten de verdachte konden aanhouden. De man is ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer doet aangifte. De politie heeft de zaak in behandeling.

Paard en wagen omver koetsier gewond

SAPPEMEER Maandagmiddag is een 70-jarige inwoner van Hoogezand gewond geraakt toen hij met zijn paard en wagen omver ging op de Voskolen in Sappemeer. De bestuurder kwam hierbij onder de wagen terecht en raakte gewond aan been en in het gezicht. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder reed met zijn aanspanning met een paard in de richting van Borgercompagnie en kwam uit de richting van Tripscompagnie. In een haakse bocht verloor de man de macht over de combinatie en kantelde de wagen. De politie heeft een rapportage opgemaakt.

Politie en brandweer treden op tegen kerstvuur

GRONINGEN Agenten reageerden op maandagavond op een melding dat er een groot vuur in de Voermanstraat in Groningen was. Ter plekke zagen de agenten een brandstapel die in de brand stond. De politie heeft het vuur door de brandweer laten blussen. Medewerkers van de gemeente Groningen hebben de rotzooi opgeruimd. De komende tijd zal de politie optreden tegen illegale brandjes en brandstichters beboeten.

Automobilist over de schreef

GRONINGEN - Een 27-jarige automobilist uit Groningen ging maandagnacht behoorlijk over de schreef. De man haalde op de autosnelweg A28 een politieauto met forse snelheid in. Tijdens een achtervolging reed de man op het Julianaplein door rood en dook met gedoofde lichten de stad in. De auto stopte uiteindelijk op de Van Speykstraat. De bestuurder weigerde een alcoholtest waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg ook een verbaal voor zn gevaarlijk rijgedrag. De man kon gelijk worden ingesloten omdat hij voor een andere zaak nog zeven dagen cel tegoed bleek te hebben.

Bejaarde tasjesrover aangehouden

Hoogezand De politie arresteerde maandagmiddag een 76-jarige inwoner van Hoogezand op verdenking van poging tot beroving. De senior zou op de Meint Veningastraat in die plaats hebben geprobeerd de schoudertas van een 55-jarige plaatsgenote te stelen. Het was bij een poging gebleven omdat de vrouw begon te schreeuwen waarna een auto was gestopt. De bestuurder wist vervolgens de belager weg te jagen. De politie kon op basis van het signalement later de 76-jarige arresteren. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Inbrekers aangehouden

VEENDAM De politie kon in de nacht van maandag op dinsdag aan de Noorderweg in Veendam twee inbrekers op heterdaad aanhouden. De eigenaar van de leegstaande boerderij had gezien dat er een deur van het pand open stond en de politie gebeld. Agenten doorzochten de boerderij en ontdekten in een kapschuur twee mannen die zich onder stro hadden verstopt. Vlakbij de plek waar het tweetal, 26 jaar en afkomstig uit Nieuwe Pekela en Heiligerlee, zich had ingegraven, lag onder meer inbrekersgereedschap. Een van de mannen verklaarde dat ze ook in een ander pand aan de Noorderweg hadden ingebroken. Het tweetal is voor onderzoek ingesloten.

Man schopt stennis

TER APEL Een 21-jarige inwoner van de gemeente Coevorden werd maandagavond door de politie aangehouden nadat hij op de Westerstraat in Ter Apel stennis had geschopt. De man zou tijdens een ruzie onder meer een raam van de auto van zijn vriendin hebben vernield. Een broer van de man zou klappen hebben gehad. De Drent was onder invloed van alcohol. Hij werd ingesloten.