Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen na aanrijdingen onder invloed

Brabant-Noord, 27-12-2011

Rosmalen - De politie heeft maandagavond een 22-jarige man uit Roermond op de Waterleidingstraat aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op de rijksweg A2 ter hoogte van Vught tegen de vangrail was gereden. De man was daarna doorgereden. Een oplettende getuige volgde de veroorzaker en belde de politie. Op het politiebureau bleek de man ruim 4,5 keer te veel te hebben gedronken. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd ingevorderd. De man werd na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

's-Hertogenbosch - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 20-jarige Bosschenaar aangehouden die onder invloed van alcohol op de Jan Schofferlaan een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Die bestuurder was kennelijk de macht over het stuur kwijtgeraakt en was tegen een geparkeerde auto gereden. Agenten zagen de auto van de veroorzaker rijden op de Bruistensingel en konden bestuurder aanhouden. Zijn auto werd in beslag genomen. Zowel deze auto als de geparkeerde auto raakten flink beschadigd. Deze beginnend bestuurder bleek na een ademanalyse ruim 6 maal te veel te hebben gedronken. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is na verhoor weer vrijgelaten.

Uden - Dinsdag rond 04.00 uur werd een 24-jarige man uit Uden aangehouden op het Nonnenveld omdat hij onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal was gereden. Toen agenten bij de auto kwamen, zat de bestuurder achter het stuur te slapen. Eenmaal op het politiebureau werkte hij niet mee aan een ademanalyse, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast schold hij politiemensen uit. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en is in de loop van de dinsdagochtend, na verhoor, in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sint Oedenrode - Een 33-jarige bestuurder uit Ravenstein reed dinsdag rond 04.30 uur op de rijksweg A50 met zijn auto achterop een rijdende vrachtwagen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hij had ongeveer 3 maal teveel gedronken. De man bedreigde de vrachtwagenchauffeur, omdat hij kennelijk boos was dat die de politie had gebeld. De politie vorderde zijn rijbewijs in en nam zijn auto in beslag. De man werd ingesloten.

Cuijk - Maandagavond rond 20.30 uur hielden agenten een 46-jarige vrouw uit Apeldoorn aan op de Berenkuil nadat ze op de Houtsnipwal met haar auto tegen een geparkeerde auto was gereden. De vrouw was daarna weggelopen, maar door de politie opgepikt. Van haar werd een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat ze 2,5 maal te veel had gedronken. Daarom werd het rijbewijs van de vrouw ingenomen. Tegen de Apeldoornse wordt proces-verbaal opgemaakt.