Politie Midden- en West Brabant

Drukke horecakerstnacht in Breda

Breda, 27-12-2011 o In de horecanacht van maandag 26 december op dinsdag 27 december zijn drie personen aangehouden. Een 23-jarige man op verdenking van mishandeling en twee minderjarige jongemannen op verdenking van diefstal van het bord van de rondvaartboot aan de Haven.

Via de meldkamer kregen twee agenten een melding van een vechtpartij aan de Rozemarijnstraat in Breda. Daar aangekomen zagen zij een 27-jarige man staan die meldde dat hij zojuist in het gezicht was geslagen. Hij wees een 23-jarige man aan als dader. Daarop werd deze man aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij gaf een valse identiteit op, maar had een identiteitsbewijs bij zicht dat anders vermeldde. Hij had hennep bij zich en wilde niet mee met de politie. Hij begon de agenten verbaal te bedreigen en uit te schelden. Hij is ingerekend en meegenomen naar het cellencomplex.

Door camera toezicht werd om 01.15 uur op de Haven in Breda gezien dat er twee jongens (15 en 16 jaar) aan boord van een rondvaartboot klommen. Een van hen nam een kassabord weg en gaf het aan zijn maat. De politie die snel ter plaatse was hield beide heren aan en bracht ze naar het cellencomplex aan de Mijkenbroek, waar ze een nachtje mochten blijven slapen. Zij hebben beiden een gebiedsverbod opgelegd gekregen, het ontvreemde bord is in beslag genomen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Auteur: Jiske van Pelt

Laatst gewijzigd 27-12-2011 11:50 | © Regio Midden en West Brabant |