Prestigieuze "de Piste Circus Award " voor jeugdige jongleur

Persbericht van Nederlands Centrum voor Volkscultuur

Prestigieuze "de Piste Circus Award " voor jeugdige jongleur Nigel Voets

De Club van Circusvrienden Nederland heeft de prestigieuze "de Piste Circus Award" toegekend aan de 16-jarige jongleur Nigel Voets uit Schiedam. Hij krijgt de prijs voor zijn prestaties tot nu en als stimulans zich te blijven ontwikkelen als jongleur. Vanaf zijn 6e levensjaar is Nigel in de ban van diverse disciplines die de circuswereld kent. In het jeugdcircus Rotjeknor in Rotterdam maakte hij kennis met de basistechnieken van het jongleren, steltlopen, rola-rola, diabolo en het rijden op een eenwieler. Snel werd duidelijk dat hij jongleren het leukste vond. En daarmee begon een lange tijd van oefenen. Op 10jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het echte circus waarna vele optredens in zowel zomer- als wintercircus, in Nederland en in het buitenland, volgden. Landelijke bekendheid kreeg hij door zijn optreden tijdens de eerste serie uitzendingen van Hollands got's Talent. Nigel eindigde in de halve finale: een geweldige prestatie van de toen 12jarige.
De Club van Circusvrienden Nederland is onder de indruk van Nigels prestaties en wil tevens in zijn persoon het vele talent dat ons land kent, aanmoedigen door oefening een plek te verwerven in de circuswereld. Bovendien waardeert de Club het dat hij zijn talent ook ten dienste stelt door het geven van jongleerworkshops en daarmee inspeelt op een trend om via jongleren teambuilding te stimuleren. De jeugdige Nigel treedt van 25 t/m 30 december als volwaardig artiest op in het bekende Cirque d'Hiver in de Oranjerie in Roermond. Samen met vele bekende internationale artiesten verzorgt hij dagelijks voorstellingen tijdens de 29e editie van dit wintercircus. De uitreiking vindt plaats tijdens de voorstelling van 14.00 uur op dinsdag 27 december, in aanwezigheid van vele leden van de Club van Circusvrienden Nederland.
De Piste Circus Award werd in 2010 uitgereikt aan de bekende Russische clown Olev Popow.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.


Noot voor redacties


Nederlands Centrum voor Volkscultuur

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter