Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Zuid behoudt banen ID-ers bij aantal instellingen

27 december 2011

Het bestuur en de raad van Zuid hebben besloten vanaf 2012 geld beschikbaar te stellen om een aantal ID-banen ( gesubsideerde banen) die Zuid cruciaal acht voor instellingen te behouden.

September dit jaar besloot de gemeenteraad van Amsterdam tot versnelde afbouw van gesubsidieerde arbeid vanwege grote rijksbezuinigingen. Met dit besluit komt de dienstverlening van een aantal (maatschappelijke) instellingen vanaf 2012 onder druk te staan en dreigt ontslag voor medewerkers die gesubisideerde arbeid verrichten.

Door het besluit van Zuid kunnen onder meer Rialto, Ostade, De Badcuyp, kinderboerderij de Pijp en speeltuinverenigingen Hendrick de Keijser en BSV Amsterdam Zuid toch hun functies behouden. Ook het peuterspeelzaalwerk van Combiwel en sportverenigingen kunnen rekenen op een bijdrage. Voor de periode na 2012 wordt gewerkt aan een structurele oplossing.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Egbert de Vries: "Zuid heeft zich ingezet om de klappen die er vallen door de bezuinigingen op te vangen. ID-ers en anderen verrichten heel nuttig werk. Deze bijdrage is voor instellingen de enige manier om hun dienstverlening op peil te houden."
---