Politie Noord- en Oost Gelderland

Scooterrijders met drank op verraden zichzelf

Zutphen, 27-12-2011 o De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 27 december twee scooterrijders aangehouden omdat ze gedronken hadden. Het duo verraadde zichzelf omdat ze luid toeterend en zonder verlichting langs agenten reden.

Agenten die in het Zutphense centrum dienst hadden, zagen rond 03.30 uur een scooter met twee jongens erop langsrijden. De bestuurder slingerde behoorlijk en was luid aan het toeteren. Ook had hij geen verlichting aan.

Toen de jongens de agenten zagen sloegen ze op de vlucht. Agenten gingen er achter aan. De scooterrijders negeerden meerdere stoptekens en probeerden via het voetpad en groenstroken aan de agenten te ontkomen. Tegelijkertijd maakten zij het de agenten, vermoedelijk onbewust, makkelijker doordat ze bleven toeteren. Aan de Beethovenstraat konden de agenten het tweetal staande houden. Hierbij bleek dat de jongens van plek gewisseld hadden.

De jongens, van 16- en 18 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 16-jarige jongen blies 0.3 promille de andere blies 0.9. De jongens bleken allebei geen rijbewijs te hebben.

Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011180997 / 2011181013