UMC Utrecht


Amerpoort en UMC Utrecht tekenen verkoopovereenkomst landgoed Vosseveld

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker Lees voor

Donderdag 22 december hebben UMC Utrecht en Amerpoort de verkoopovereenkomst getekend van Landgoed Vosseveld te Soest. "UMC Utrecht heeft in Amerpoort een partij gevonden die de locatie een blijvende maatschappelijke bestemming geeft," aldus prof.dr. Jan Kimpen, voorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht.

"Amerpoort is blij met deze stap omdat wij vanaf 2014 voor 32 kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking huisvesting kunnen realiseren en voor 24 cliënten uit dezelfde doelgroep dagbesteding", zei drs. Ton Caspers, bestuurder Amerpoort, tijdens de feestelijke ondertekening.

Wat deze locatie zo aantrekkelijk maakt voor de doelgroep die Amerpoort op het oog heeft, is de ligging, zo lichtte Caspers toe: "Enerzijds beschut en anderzijds dichtbij het centrum van Soest. Daardoor kunnen cliënten deelnemen aan de samenleving. Daarnaast bestaat op Vosseveld de mogelijkheid voor cliënten op één plek wonen en dagbesteding te combineren waardoor zij geen gebruik hoeven te maken van (belastend) vervoer."

vosseveld3
Prof.dr. Jan Kimpen en drs. Ton Caspers

UMC Utrecht verhuist de locatie voor zorg en onderwijs naar De Uithof. De belangrijkste reden voor het UMC Utrecht om de locatie te Soest te ruilen voor De Uithof ligt in de ambitie de kwaliteit van de integrale zorg, onderzoek en onderwijs voor de jonge patiënten te verhogen. Vanwege de onlosmakelijke verbinding tussen de zorg voor- en het onderwijs aan de patiënten verhuizen de activiteiten van de Prof. Fritz Redlschool mee naar De Uithof.

Ingebruikname per 2014
Amerpoort krijgt Vosseveld in het derde of vierde kwartaal van 2012 in handen. Het moment van oplevering hangt af van het tempo waarin UMC Utrecht de vervangende nieuwbouw op De Uithof kan realiseren. Amerpoort streeft ernaar de bouwaanvraag voor de woonlocatie zo snel mogelijk in te dienen bij de gemeente Soest en start na de oplevering direct met sloop en nieuwbouw. Naast de bouw van woon- en dagbestedingslocaties, zal Amerpoort het gemeentelijk monument op het landgoed opknappen en geschikt maken voor kantoorruimte van ondersteunend personeel.

Amerpoort verwacht per 1 januari 2014 de nieuwbouw op Vosseveld in gebruik te nemen. UMC Utrecht en Amerpoort hebben sinds medio 2008 met elkaar en in nauw overleg met gemeente, omwonenden en Stichting Houd Vosseveld Groen de plannen ontwikkeld voor de locatie. Amerpoort organiseerde daartoe verschillende informatiebijeenkomsten voor de buurt.
dinsdag 27 december 2011